Părintele profesor Ioan Ică senior, pomenit la 40 de zile de la trecerea sa în veşnicie

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 24 Mai 2021

În Catedrala Mitropolitană din Sibiu a avut loc, sâmbătă, 22 mai, parastasul de 40 de zile pentru părintele profesor Ioan Ică senior. Slujba religioasă a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte vicarul‑administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhim. Ioachim Tomoiagă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. conf. dr. Daniel Buda, cadre didactice universitare şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

La final, arhim. Ioachim Tomoiagă a transmis mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu împărtăşeşte dragoste părintească, adâncă compasiune şi cuvânt de întărire familiei îndoliate pentru despărţirea de părintele profesor. De asemenea, însoţeşte cu pioasă rugăciune trecerea la cele veşnice a părintelui profesor, purtându‑l în rugăciunile sale, în sufletul Înaltpreasfinţiei Sale, pentru că au fost prieteni apropiaţi, au fost colegi, şi Îl roagă pe Dumnezeu să‑l aşeze împreună cu sfinţii Săi în Împărăţia cerurilor”, a spus părintele vicar.

Un cuvânt din partea corpului profesoral al Facultăţii de Teologie din Sibiu a rostit părintele decan Daniel Buda. Părintele Ioan Ică senior a trecut la cele veşnice pe 12 aprilie 2021.