Pelerini bucureșteni la biserici istorice și obiective culturale

Data: 31 August 2022

Grupul de copii și de tineri ai Parohiei Apărătorii Patriei II din București au participat sâmbătă, 27 august, la un tur­ ghi­dat in­ti­tulat „Lăcașuri de rugăciune și reculegere în Centrul Istoric”, inclus în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului „Cetatea Bucureștilor și locurile ei de rugăciune” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 Alături de preotul însoțitor Cosmin Grigorescu și de ghidul voluntar Ioana-Raluca Tamaș au poposit la biserici și alte obiective din Bucu­rești 30 de elevi de gimnaziu, de liceu, dar și studenți, împreună cu o parte dintre părinții acestora.

„Participanții au pornit într-o expediție duhovnicească, îmbălsămată de aura harică a lăca­șurilor de cult, unde au descoperit indicii ale credinței, însă ancorate în cotidianul notoriu al Bucureștiului. Mulțumind lui Dumnezeu pentru săvârșirea cu bine a acestui pelerinaj duhovnicesc, în inima zbuciumată a Bucureștiului, s-a încheiat ziua cu o cină, ostoindu-ne, astfel, foamea trupească, după ce, mai întâi, ne-am hrănit din eternele izvoare de rugăciune”, ne-a transmis Ioana-Raluca Tamaș.