Prea mult lapte creşte riscul de cancer de prostată

Data: 11 Martie 2010

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal consideră că ar putea exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Aceştia au testat 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic, concluziile arătând că un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul apariţiei cancerului de prostată, faţă de un consum de 125 g pe zi. Cercetătorii nu ştiu, deocamdată, de ce numai laptele este implicat în dezvoltarea acestui cancer, însă sunt de părere că grăsimea animală prezentă în lapte ar putea dezactiva genele de suprimare a tumorilor canceroase sau că un metabolit al vitaminei D, care ajută la încetinirea creşterii celulelor canceroase, ar fi distrus de calciu. Autorii studiului precizează că un „mecanism necunoscut încă ar putea rezulta din interacţiunea unor compuşi ai laptelui cu alte produse alimentare, care să crească riscul de cancer“.