Râsul şi ciocolata previn bolile cardiovasculare

Data: 31 August 2011

Mai multe studii, prezentate în cadrul congresului Societăţii Europene de Cardiologie, organizat la Villepinte, în Franţa, arată că stilul de viaţă şi un regim alimentar adecvat constituie cele mai bune mijloace de prevenire a maladiilor cardiace. Cercetători de la Şcoala de medicină din Baltimore, SUA, au constatat, în urma unei cercetări, că râsul are asupra inimii un efect similar beneficiului pe care l-am putea obţine prin exerciţii fizice sau prin folosirea unor medicamente. "A râde în mod regulat este fără îndoială un element al unui mod de viaţă sănătos pentru a evita bolile cardiace", a declarat Michael Miller, director al Centrului de cardiologie preventivă. Însă nici mâncatul ciocolatei nu ar trebui neglijat de cei care îşi doresc o inimă sănătoasă. Cunoscută deja pentru efectele sale euforizante şi antioxidante, aceasta ar putea reduce şi riscurile cardiace. Totuşi, consumul de ciocolată trebuie privit cu prudenţă, în condiţiile în care ciocolata este grasă şi dulce, iar consumul excesiv poate favoriza luarea în greutate şi diabetul.