Recunoștință și premii pentru 56 de elevi olimpici clujeni

Un articol de: Darius Echim - 29 Mai 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a felicitat și premiat pe cei 56 de elevi olimpici din județul Cluj care au obținut rezultate excepți­onale la faza județeană și națio­nală a Olimpiadei de Religie, la Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească” și la Olimpiada Națio-nală a Seminariilor și Liceelor Teologice Ortodoxe, în anul școlar 2023-2024. 

Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, duminică seara, 26 mai, la finalul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică”, susținut de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei. Ierarhul i-a felicitat pe olimpici și pe profesorii lor coordonatori, adresându-le câteva îndemnuri duhovnicești inspirate din Sfânta Scriptură.

În semn de apreciere pentru munca și efortul depus în promovarea educației religioase, din partea ierarhului, fiecare elev olimpic și profesor coordonator a primit o diplomă de apreciere, un catehism ortodox, iar elevii au primit și premii în bani. Inspectorul școlar general al județului Cluj, prof. Marinela Marc, a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru purtarea de grijă pe care o are față de elevi și pentru valorificarea excelenței în educație, i-a felicitat pe copii și a apreciat efortul cadrelor didactice care i-au îndrumat.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului îi premiază în fiecare an, în mod festiv, pe elevii merituoși din cadrul eparhiei, atât ca o formă de recunoaştere a performanţelor lor, cât și pentru a sublinia grija Bisericii pentru soarta tinerilor și pentru educaţia viitoarelor generaţii.