Regimul vegetarian poate declanşa boli cardiovasculare

Data: 01 Martie 2011

Într-un studiu realizat recent de cercetători chinezi se arată că regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com. Regimul vegetarian se caracterizează prin refuzul de a consuma carne, peşte şi orice produs de origine animală, cum ar fi laptele, brânza şi ouăle. Printre avantajele acestui tip de alimentaţie se menţionează satisfacţia de a respecta drepturile animalelor, prevenirea obezităţii, a diabetului şi a tulburărilor cardiovasculare. Se pare că acest ultim avantaj nu mai stă în picioare, conform studiului realizat de cercetători chinezi, care arată că, dimpotrivă, regimul vegetarian ar putea creşte riscul de a dezvolta astfel de boli. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că vegetarienii sunt înclinaţi să aibă o cantitate importantă de homocisteină în sânge, un aminoacid implicat adesea în bolile coronariene. În plus, cei care adoptă un astfel de regim au multe carenţe, îndeosebi de vitamina B12, omega-3, fier şi zinc, elemente importante în prevenirea bolilor cardiovasculare.