Remedii la îndemână, direct din bucătărie

Data: 03 Noiembrie 2007

În tratarea anumitor afecţiuni, puteţi utiliza anumite alimente şi plante pe care le găsiţi direct în bucătăria dumneavoastră. Iată ce recomandări au câteva dintre acestea:

- caisele: sunt bogate în fier, de aceea au indicaţie în tratarea anemiei; - bananele: sunt extrem de folositoare în reglarea tensiunii arteriale; - busuiocul: ne ajută să ne relaxăm şi să scăpăm de migrene (sub formă de ceai); - foi de dafin: combate balonarea apărută în urma unei mese copioase (se mestecă); - varza: bună pentru articulaţiile inflamate cauzate de reumatism; - ţelina: este recomandată pentru reumatism şi gută; - scorţişoara: opreşte dezvoltarea răcelii şi a gripei (adăugată în băuturile fierbinţi); Cuişoarele: eliberează de durerile de dinţi (se presează pe dinte); - usturoiul: funcţionează ca un antibiotic, bun pentru răceli şi alte infecţii, ajută şi la scăderea colesterolului; - ghimbir: reglează circulaţia şi ajută la îndepărtarea greţei (sub formă de ceai); - mierea: bună pentru gâtul sensibil şi pentru alergiile sezoniere; - lămâia: indicată pentru gâtul sensibil; poate fi aplicată pe piele pentru a trata acneea; - rozmarinul: îmbunătăţeşte memoria, este bun pentru depresie (sub formă de ceai), mătreaţă (vă puteţi clăti părul cu ceai); - salvia: indicată pentru gâtul sensibil (gargară cu ceai), simptomele menopauzei şi durerile de cap (sub formă de ceai); - tarhonul: este recomandat pentru agitaţia nervoasă (sub formă de ceai); - cimbrul: bun pentru infecţiile tractului urinar (sub formă de ceai). (sursa: www. topsanatate.ro)