Şedinţa de constituire a Adunării Generale a CAR din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 22 Octombrie 2018

La sediul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat joi, 18 octombrie 2018, şedinţa de constituire a Adunării Generale a Organizaţiei Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhia Dunării de Jos pentru un mandat de patru ani.

Şedinţa s-a desfăşurat în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului eparhial şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii, Înalt­preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt în care a subliniat rolul important pe care această organizaţie îl are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor, arătându-se prin aceasta unitatea şi solidaritatea creştină atât de necesare în zilele noastre.

În continuare, a avut loc alegerea celor cinci membri ai Consiliului director, a celor trei membri ai Comisiei de cenzori şi a preşedintelui organizaţiei, respectiv pc. pr. Mitu Claudiu, de la Parohia „Sfântul Daniil Sihastrul” din Protoieria Galaţi.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere dezvoltarea şi susţinerea permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc.