Sfințiri în parohia băcăuană Berești

Un articol de: Pr. Ionuț Alexandru Apostu - 01 August 2023

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 27 iulie, cu prilejul pomenirii Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, biserica Parohiei Berești din Protoieria Sascut a primit veșmântul resfințirii. Totodată, în cadrul evenimentului a fost sfințit și Așezământul social-filantropic al acestei parohii, închinat „Acoperământului Maicii Domnului”, format din capelă mortuară și sală de evenimente.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, precum și slujba de binecuvântare a acestor lucrări au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, cu acest prilej având loc și Sinaxa anuală a preoților din Protopopiatul Sascut.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Veniamin l-a felicitat pe părintele paroh pentru activitatea sa, atât cea din Basarabia, cât și cea din Parohia Berești. 

La rândul său, părintele protoiereu Alexandru Grigoraș a urat bun-venit Prea­sfin­țitului Părinte Veniamin și le-a mulțu­mit părintelui paroh și enoriașilor pentru implicarea în acest proiect complex.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, părintele paroh Burduja Petru a primit ca distincție „Crucea Țării de Jos”, iar ceilalți ostenitori, donatori și binefăcători au primit distincții de vrednicie pentru efortul și participarea lor la înfrumusețarea și renovarea acestui sfânt lăcaș.