Spectacol susținut de copii, dedicat satului românesc

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 05 Decembrie 2019

Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, ediția a 11-a, a avut loc joi, 5 decembrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei. Ediţia din acest an a fost dedicată Anului omagial al satului românesc, păstrător fidel al tradiţiei bisericeşti şi al culturii naţionale. 

În deschiderea evenimentului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de binecuvântare intitulat „Sfântul Ierarh Nicolae – prieten darnic al copiilor”, în care a arătat faptul că Sfântul Nicolae, pe care înţelepciunea satului l-a socotit întotdeauna ocrotitor al copiilor, este şi astăzi, pentru omul contemporan, modelul desăvârşit al dărniciei şi al jertfelniciei către cei aflaţi în suferinţe şi în nevoi.

Spectacolul, care a cuprins patru miniconcerte de colinde şi cântece religioase şi două scenete cu tematică creştină, a fost organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu participarea grupurilor de copii de la cinci parohii rurale: corul de copii din Parohia Cireşanu, Protoieria Urlaţi, judeţul Prahova; grupul de copii de la Parohia Valea Plopului, Protoieria Vălenii de Munte, judeţul Prahova; grupul de copii „Şezătoarea Sânzienelor” al Parohiei Vintilă-Vodă, Protoieria Ilfov Sud; Corala „Corneţenii” a Centrului cultural „Cornetu” din Parohia Cornetu, Protoieria Ilfov Sud; grupul de copii al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Voluntari din Parohia Pipera, Protoieria Ilfov Nord, precum şi a unui grup de copii din cadrul Comunităţii de surdomuţi din Bucureşti, care au interpretat colinde în limbaj mimico-gestual.

Toţi copiii participanţi au primit din partea Preafericirii Sale daruri, evenimentul încheindu-se cu vizionarea expoziţiei de icoane, organizată în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei de către cele şase protoierii din Capitală.