Sucurile, fie şi dietetice, dăunează sănătăţii
Studii recente efectuate în SUA arată că atât sucurile obişnuite, cât şi cele dietetice prezintă dezavantaje pentru sănătate, date de conţinutul de zahăr sau îndulcitori sau de acidul fosforic, care poate dăuna oaselor. În cazul sucurilor obişnuite, aportul mare de zahăr adăugat este asociat cu hipertensiune şi niveluri ridicate ale trigliceridelor (o formă de grăsime în sânge) - factori de risc pentru bolile de inimă. Dacă totuşi se doreşte consumul unei astfel de băuturi, cercetătorii le recomandă pe cele îndulcite cu zahăr de trestie. Sucul dietetic conţine înlocuitori de zahăr, pe care unele persoane preferă să îi evite. Totuşi, sucurile cu îndulcitori fără calorii ar putea fi mai bune pentru dinţi, dat fiind că bacteriile dăunătoare pentru dantură au nevoie de zahăr pentru a se dezvolta.