Televiziunea publică înființează două canale noi

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 20 Feb 2023

După relansarea, în 2022, a posturilor TVR Cultural și TVR INFO, Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a aprobat înfiinţarea a două noi canale dedicate unor domenii de interes semnificativ pentru români - TVR Sport şi TVR Folclor. „Cred că intrăm în firescul unui serviciu public de media, aliniat vremurilor şi misiunii sale“, a declarat Dan Cristian Turturică, preşedintele-director general al Societății Române de Televiziune, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit aceluiași document, TVR Folclor va avea drept scop conservarea și promovarea tradițiilor, folclorului și creației etnografice a comunităților locale, valorificând programele și arhiva pe care televiziunea publică le deține în aceste domenii. TVR Sport va avea misiunea de a promova, la nivel naţional, educaţia pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, susţinerea sportului şi a sportivilor români. De asemenea, va oferi publicului competiţii din domenii sportive care nu îşi găsesc locul pe piaţa de televiziune din România. 

TVR este prima televiziune înfi­in­țată în România, în anul 1956. În prezent are șase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Info, TVR Cultural și TVR Moldova și cinci studiouri teritoriale: TVR Cluj, TVR Iași, TVR Ti­mișoara, TVR Craiova și TVR Târgu Mureș.