Uleiul de măsline previne afecţiunile cardiovasculare

Data: 02 August 2011

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul Naţional de Sănătate din Bordeaux, Franţa, utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic şi alte afecţiuni cardiovasculare. Studiul a fost realizat pe 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, iar rezultatele au arătat o incidenţă ridicată a atacurilor de cord la rezidenţii din Marea Britanie, fapt ce se explică prin preferinţa britanicilor pentru grăsimile de origine animală.

Uleiul de măsline, spun experţii, conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge şi pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai uşor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.