Untul de arahide, posibil remediu pentru bolile inimii
Rezultatele unei cercetări realizate de specialiştii americani duce spre ideea că untul de arahide poate fi benefic în lupta împotriva maladiilor cardiace, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate, care reduc semnificativ concentraţia de „colesterol rău“ din sânge. Astfel, consumat de cel puţin cinci ori pe săptămână, untul de arahide reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului. O echipă de experţi de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la această concluzie după ce a studiat obiceiurile alimentare a mii de femei care sufereau de diabet de tipul II. Această maladie conduce la creşterea semnificativă a riscului de producere a infarctului şi a accidentelor cerebrale. „Arahidele au un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi unul ridicat de grăsimi monosaturate şi polinesaturate, despre care s-a dovedit că reduc concentraţia colesterolului rău (LDL)“, au explicat cercetătorii americani. Oamenii de ştiinţă susţin că arahidele şi untul de arahide contribuie la reducerea inflamaţiilor din organism şi la însănătoşirea reţelei de vase de sânge din jurul inimii.