Vegetarienii se îmbolnăvesc mai rar de cancer
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, persoanele vegetariene sunt cu 12% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer, iar acest procent este şi mai mare în cazul tipurilor de cancer sangvin. Studiul, realizat pe un eşantion de peste 60.000 de persoane, a confirmat un risc mai mic de apariţie a cancerului stomacal şi intestinal în cazul persoanelor vegetariene. Efectul protector al alimentaţiei vegetariene nu se aplică, însă, şi în cazul cancerului la colon, una dintre cele mai importante maladii letale. De fapt, grupul vegetarienilor a prezentat o rată uşor mai ridicată de cancere la colon şi anale, deşi nu una semnificativă din punct de vedere statistic. Acest studiu, care a analizat 20 de tipuri diferite de cancer, a stabilit, totodată, faptul că riscul de apariţie a acestor maladii nu depinde de ceilalţi factori precum fumatul, consumul de alcool şi obezitatea, consideraţi factori de risc pentru apariţia cancerului.