Vizită arhierească la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Chirilovca

Data: 11 Iulie 2023

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta Liturghie duminică la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din satul Chirilovca, raionul Floreşti, Republica Moldova. Obștea este condusă de rasofora Maria Popa, locțiitoare de stareță.

În cuvântul său, ierarhul s-a referit la minunea vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei: „Vedem din Evanghelie în ce este transformat omul când duhurile rele pun stăpânire pe el. Cel stăpânit de duhurile rele devine un factor de tulburare pentru semeni. Dar în ce condiții duhurile cele rele pot pune stăpânire pe om? Dacă omul se îndepărtează de Dumnezeu, el devine o țintă ușoră pentru cel rău. Dacă omul nu se roagă, nu postește, nu frecventează biserica, nu se spovedește, nu se împărtășește cu Sfintele Taine, el slăbește duhovnicește, se îndepărtează de Dumnezeu și devine vulnerabil față de acțiunile celui rău”.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Părinte Episcop Antonie a înălţat rugăciuni către Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.