Vizită pastorală în parohia hunedoreană Tomeşti

Data: 25 Iunie 2013
Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei s-a aflat pentru a doua oară în mijlocul credincioşilor din Parohia Tomeşti, Protopopiatul Brad, la invitaţia parohului Tiberiu Pavel, pentru a participa la întâlnirea fiilor satului.
 
Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în Biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschiva“, construită în perioada regimului comunist prin curajul şi devotamentul credincioşilor din sat, păstoriţi la acea vreme de preotul de pioasă memorie Florea Toma. Din soborul slujitor au mai făcut parte protosinghelul Nestor Dinculeană, consilier eparhial, Ioan Jorza, protopopul Bradului alături de ceilalţi preoţi de la parohiile din comuna Tomeşti, precum şi alţi preoţi invitaţi.
 
În cuvântul de învăţătură, PS Gurie a vorbit despre marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, despre importanţa lucrării Duhului Sfânt pentru mântuire, precum şi despre importanţa participării credincioşilor la Sfânta Liturghie. Pr. Tiberiu Pavel a mulţumit ierarhului pentru participare şi pentru cuvântul de învăţătură, menţionând faptul că pentru credincioşii Parohiei Tomeşti, vizita pastorală a ierarhului este o zi de sărbătoare.
 
Primarul comunei Tomeşti, Octavian Tiberiu Tămaş, a citit, apoi, hotărârea Consiliului Local al Comunei Tomeşti prin care PS Epsicop Gurie este declarat „Cetăţean de onoare al Comunei Tomeşti“ şi i-a înmânat diploma care atestă acest titlu. Ierarhul a mulţumit pentru acordarea acestui titlu şi pentru buna primire şi i-a îndemnat pe credincioşi să-şi păstreze cu sfinţenie dreapta credinţă, precum şi tradiţiile populare moştenite de la înaintaşi. (Prof. Liorean-Gheorghe Banciu)