Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Reţeta mea cea bună

Reţeta mea cea bună

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Pagina copiilor
Un articol de: Magdalena Gheorghe - 20 Feb 2011

Şi pentru că nu v-am mai scris de mult o reţetă, cea din pagina de astăzi am zis ppsă fie simplă, rapidă, sănătoasă şi

delicioasă. Este vorba de bulete de caşcaval la cuptor.

Avem nevoie de:

- 150 g caşcaval

- 150 g făină

- 100 ml apă

- 80 g unt

- 2 ouă

- sare

Cum procedăm:

1. Radem caşcavalul pe răzătoarea mică.

2. Fierbem apa cu untul până se topeşte untul.

3. Când clocoteşte apa, luăm cratiţa de pe foc şi punem făina.

4. Amestecăm bine cu o lingură de lemn până se omogenizează amestecul.

5. Adăugăm caşcavalul şi amestecăm.

6. Punem pe rând câte un ou, amestecând bine după fiecare.

7. Lăsăm compoziţia să se răcească la temperatura camerei.

8. Facem biluţe din aluat.

9. Punem biluţele în cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-25 de minute (până se rumenesc puţin).

Atenţie!

Primii şase paşi trebuie

făcuţi foarte repede, cât compoziţia

este caldă, pentru a nu se tăia.