Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Reţeta mea cea bună
Şi pentru că nu v-am mai scris de mult o reţetă, cea din pagina de astăzi am zis ppsă fie simplă, rapidă, sănătoasă şi
delicioasă. Este vorba de bulete de caşcaval la cuptor. Avem nevoie de: - 150 g caşcaval - 150 g făină - 100 ml apă - 80 g unt - 2 ouă - sare Cum procedăm: 1. Radem caşcavalul pe răzătoarea mică. 2. Fierbem apa cu untul până se topeşte untul. 3. Când clocoteşte apa, luăm cratiţa de pe foc şi punem făina. 4. Amestecăm bine cu o lingură de lemn până se omogenizează amestecul. 5. Adăugăm caşcavalul şi amestecăm. 6. Punem pe rând câte un ou, amestecând bine după fiecare. 7. Lăsăm compoziţia să se răcească la temperatura camerei. 8. Facem biluţe din aluat. 9. Punem biluţele în cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-25 de minute (până se rumenesc puţin). Atenţie! Primii şase paşi trebuie făcuţi foarte repede, cât compoziţia este caldă, pentru a nu se tăia.