„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
120 de ani de la târnosirea bisericii din Cacica, sărbătoriţi prin Liturghie arhierească
La împlinirea a 120 de ani de la prima târnosire a Bisericii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava“ din comuna Cacica, judeţul Suceava, duminică, 12 iunie, Sfânta Liturghie a fost săvârşită în locaşul de cult de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Cu această ocazie, ierarhul a binecuvântat şi lucrările de renovare ce au fost efectuate în ultima perioadă la biserica parohială.
Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Sanctus“ al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar la momentul împărtăşirii credincioşilor, un grup de copii îmbrăcaţi în costum naţional au interpretat cântări religioase.
La sfârşitul slujbei, credincioşii au ascultat cuvântul de învăţătură, în care IPS Părinte Pimen a vorbit despre ţinta vieţii creştinului - sfinţenia: „Şi noi suntem purtători de Hristos; trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt. Chiar şi numele de «creştin» vine de la Mântuitorul Iisus Hristos. Purtăm toţi chipul lui Dumnezeu şi ne silim ca să dobândim asemănarea cu El, viaţa de sfinţenie. Multe rătăciri au fost de-a lungul timpurilor în ceea ce priveşte învăţătura de credinţă sau religia în general, dar Fiul lui Dumnezeu S-a Întrupat ca să ne înveţe credinţa cea adevărată“.
După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire în memoria tuturor ctitorilor şi a celor şase preoţi slujitori la altarul bisericii din Cacica, trecuţi la cele veşnice. Pentru devotamentul şi dăruirea cu care îşi păstoreşte enoriaşii, părintele paroh Constantin-Cristian Juravle a fost hirotesit întru iconom stavrofor. Comitetul parohial a pregătit numeroase pachete de hrană pentru cei nevoiaşi şi a oferit o agapă pentru închinătorii veniţi de departe.
Situată în centrul comunităţii, Biserica „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava“ este singurul locaş de cult ortodox din Cacica. Biserica, în formă de cruce, este o construcţie de zid impresionantă, pictată în interior şi aşezată pe temelie de piatră. Sfântul locaş are abside laterale, iar absida altarului este semicirculară. Acoperişul este împodobit cu şapte turle. Printre construcţiile complementare se numără clopotniţa, casa praznicară, lumânărarul şi fântâna. Piatra de temelie a Bisericii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava“- Cacica a fost aşezată pe data de 28 iulie 1892, iar sfinţirea a avut loc în 1896. Biserica a avut nevoie de-a lungul timpului de numeroase refaceri pentru a trece cu bine peste vitregiile celor 120 de ani de existenţă. Aşa se explică şi lucrările de restaurare, care i-au reîntregit frumuseţea şi datorită cărora a avut loc şi resfinţirea din 19 iunie 1983.