„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
A XIII-a ediţie a Festivalului coral de muzică religioasă „Bucuriile cântării“
La Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ din Vicovu de Jos s-a desfăşurat zilele trecute cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului coral de muzică religioasă „Bucuriile cântării“.
Festivalul a debutat alături de cei mai mici dintre participanţi, copiii de la Grădiniţa Şcolii „Ioan Vicoveanu“ - Vicovu de Jos, îndrumaţi de doamnele educatoare Valentina Vicoveanu, Maria Dănilă şi Galan Elena, care au intonat cântecele „Îngeraşul“, „Pentru Tine, Doamne“, iar Ieşan Carina a adus slavă Maicii Domnului, cântând „O, Măicuţă Sfântă“. În continuare, cu mult talent şi dăruire, elevii pregătiţi de domnul profesor Florin Dascălu au încântat audienţa cu glasurile lor cristaline, după care a urmat eleva Alexandra Burlacu, îndrumată de profesor Tablan-Popescu Valentina-Maria. Ca şi în anii precedenţi, cunoscuta interpretă Adriana Bucevschi, fiică a localităţii Vicovu de Jos, păstrătoare a tradiţiilor şi spiritului românesc autentic, a adus mult suflet şi cântec românesc la eveniment. Festivalul a continuat cu un moment ce i-a aparţinut lui Adrian-Nicolae Popescu, medic primar medicină de familie şi autor de literatură, deţinător a peste 50 de premii naţionale şi internaţionale (Italia, Liban, Republica Moldova).
Nu a lipsit de la eveniment Corul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh“ Vicovu de Jos, dirijat de pr. prof. Tablan-Popescu Lucian Ionuţ, precum şi Corul „Codrii Cosminului“ din Voloca - Ucraina, conduşi de dirijorul Gheorghe Sadovei, care participă an de an, cu sprijinul Centrului bucovinean de artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti din Cernăuţi, al cărui preşedinte este domnul Iurie Levcic. Corala mixtă „Ciprian Porumbescu“, condusă de către preot profesor Tablan-Popescu Lucian Ionuţ, a prezentat ultimul moment muzical al celei de-a XIII-a ediţii a festivalului.
„Festivalul a reprezentat un moment deosebit, care ne-a apropiat unii de alţii şi ne-a făcut să trăim mai intens valorile sacre la ele acasă. La toate aceste trăiri intense s-a adaugat şi bucuria cântării spre slava lui Dumnezeu. Mulţumim tuturor celor care au participat, celor care ne-au încântat, celor care au răspuns „Da“ rugăminţilor noastre“, a declarat pr. paroh Vasile Popescu. (Prof. Adriana - Teodora Iftimiu)