„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Acţiune caritabilă la Grădiniţa Numărul 25 din Iaşi
Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Numărul 25 din Iaşi au oferit încălţăminte pentru 50 de copii săraci care beneficiază de asistenţă din partea Asociaţiei „Salvaţi Copiii" Iaşi.
Grădiniţa cu Program Prelungit Numărul 25 din Iaşi a desfăşurat în luna martie, desemnată ca „Luna frumosului", acţiunea caritabilă „Încalţă un copil". Activitatea a făcut parte din proiectul „Şcoala pentru valori autentice", iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Aceasta a fost realizată în cadrul proiectului de parteneriat educaţional „Împreună pentru a zâmbi", încheiat cu Asociaţia „Salvaţi Copiii" Iaşi. Proiectul de parteneriat presupune realizarea mai multor activităţi, stabilite de comun acord de către cei doi parteneri în funcţie de interesele şi nevoile fiecăruia.
În urma primei activităţi desfăşurate în luna martie, preşcolarii grupei mici „Fluturaşii veseli", împreună cu 15 copii din cadrul Asociaţiei „Salvaţi Copiii", au participat la un atelier de mărţişoare. Astfel, s-a stabilit ca următoarea activitate să fie o acţiune caritabilă, ţinând cont de necesităţile acestor copii defavorizaţi. La iniţiativa cadrelor didactice din unitate, părinţii au fost invitaţi să cumpere şi să doneze obiecte de încălţăminte copiilor nevoiaşi, aflaţi în evidenţa asociaţiei amintite. Darurile au ajuns la cei 50 de beneficiari joi, 29 martie 2018, în cadrul unui moment festiv deosebit de emoţionant.
Coordonatorii activităţii au fost profesoara pentru învăţământ preşcolar Călina Văcăreanu şi profesoara pentru învăţământ preşcolar Andreea Rotaru de la Grădiniţa cu Program Prelungit Numărul 25 din Iaşi. „Am dorit ca prin această activitate să facem un gest frumos în preajma sărbătorilor pascale şi să aducem un strop de zâmbet pe chipurile copiilor nevoiaşi. Considerăm că această acţiune a avut un puternic impact educativ în rândul tuturor partenerilor implicaţi, prin promovarea frumosului în societate, prin cultivarea sentimentului de bucurie, precum şi prin satisfacţia oferită de realizarea unui gest frumos", s-a exprimat prof. Călina Văcăreanu.