„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
„Activismul familial într-o societate democratică“
Marţi, 19 septembrie 2017, Primăria Municipiului Iaşi a găzduit dezbaterea „Activismul familial într-o societate democratică“.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Familia Tradiţională“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Apollonia“ din Iaşi.
La dezbatere au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere şi ai societăţii civile.
„Familia românească s-a retras în apartament sau în curte şi este mai puţin prezentă în societate şi mai puţin activă. Am încercat să găsesc câteva argumente pentru acest comportament şi am constatat că, într-adevăr, urbanizarea societăţii ne atomizează; în marea masă ne pierdem. Dacă în societatea rurală familia este importantă pentru că cei şapte ani de acasă se văd pe stradă şi între vecini, astăzi cei şapte ani de acasă sunt mai puţin vizibili în scara blocului sau, dacă sunt vizibili, sunt necorectaţi, pentru că lumea este mai puţin preocupată. Totodată, societatea s-a tehnologizat şi, prin tehnologizare, am ajuns să ne atomizăm comportamentul, în sensul în care comunicăm mai bine pe Facebook sau pe alte forme de socializare decât să ne întâlnim şi să discutăm despre ceea ce se întâmplă cu noi. Şi cred că am ajuns şi la o doză de egoism, în sensul în care este mai comfortabil să fim singuri şi este mai comfortabil să avem ceva decât să fim ceva“, a subliniat în cadrul dezbaterii gen. Vasile Roman, conf. univ. dr. la Universitatea „Apollonia“ - Iaşi şi consilier în cadrul Primăriei Iaşi.
Ieşenii au avut posibilitatea să participe şi aseară la Casa Armatei la dezbaterea „Demografia - Iarna demografică a României/ Europei“, iar astăzi, de la ora 17:30, la Ateneul Iaşi va avea loc dezbaterea „Complementaritatea rolurilor în familie“.