„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Activităţi de Ziua Copilului organizate de SOFR Iaşi
În suita de acţiuni aniversare dedicate Centenarului Unirii, joi, 31 mai 2018, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) - filiala Iaşi a organizat în Sala „Sinaxar" a Muzeului Mitropolitan din Iaşi un eveniment deosebit: vernisajul expoziţiei de icoane pictate pe sticlă „Bucurii timpurii şi târzii". Icoanele au fost pictate de membre ale SOFR şi de copiii Clubului de copii „Tonitza", sub îndrumarea prof. Brânduşa Verdeş, membră SOFR Iaşi.
Expoziţia a fost deschisă de criticul de artă prof. Mihai Păstrăguş, după care copiilor li s-au înmânat diplome de participare şi dulciuri. Evenimentul a continuat cu evocarea unor momente importante din istoria SOFR, menţionându-se activităţile importante desfăşurate de această societate din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.
Doamnele fondatoare ale societăţii au prezentat persoanelor recent înscrise în societate şi doamnelor simpatizante istoricul SOFR şi au împărtăşit experienţe din activitatea desfăşurată de-a lungul anilor, evocând calitatea femeilor creştine, care, prin evlavia, bunătatea, smerenia şi înţelepciunea lor, sunt o binecuvântare pentru familie şi Biserică, îmbinând armonios înţelepciunea cu evlavia şi credinţa cu dărnicia. Noile membre şi simpatizantele societăţii au profitat de prilej pentru a cunoaşte mai bine activităţile SOFR şi pentru a discuta despre aşteptările lor şi despre viitoarea colaborare în cadrul societăţii.
La final, părintele consilier arhim. Nicodim Petre a ţinut un cuvânt de învăţătură, subliniind importanţa pe care o au femeile în societatea noastră, pornind de la ceea ce a spus Sfântul Ioan Gură de Aur: „Daţi-mi o mână de femei creştine şi voi schimba faţa lumii".
Excursie de Ziua Copilului
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române - filiala patronată de Arhiepiscopia Iaşilor a organizat un pelerinaj pentru copiii din mediul rural.
Pe parcursul a două zile, elevii au vizitat mănăstiri şi locuri istorice, precum Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, Mănăstirea Cămârzani, staţiunea Du rău şi Mănăstirea Sihăstria din judeţul Neamţ.
Copiii au fost implicaţi în diverse activităţi: concurs cu întrebări din istorie şi religie - cu premii surpriză pentru cei mai buni, recital de cântece patriotice. Întreaga activitate a fost coordonată de profesoara Maria Pralea, membră în colectivul director al SOFR.