„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activităţi dedicate copiilor, organizate de Protoieria Fălticeni
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Protopopiatul Fălticeni a organizat în ultima perioadă activităţi plăcute şi distractive pentru copii, acestea fiind posibile datorită colaborării dintre protoierie, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu", firma Assist şi Ocolul Silvic Silva Bucovina, prin inginerul Rareş Hrestic.
Prima activitate s-a intitulat „Aripi de copil" şi s-a desfăşurat în aer liber în parcarea unde se află sediul Protoieriei Fălticeni. 33 de copii din clasele I de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu" au desenat pe asfalt cu cretă colorată şi au jucat diferite jocuri. După ce au terminat de desenat, copiii au fost aşteptaţi în sala de şedinţe a Protoieriei Fălticeni de către pr. protoiereu Adrian Dulgheriu cu multe cadouri, spre surprinderea celor mici. Fiecare copil a primit diplomă de participare şi multe surprize constând în rechizite şcolare, dulciuri, jocuri, insignă, jucării, iconiţe, cărticele cu poveşti religioase şi de colorat. Emoţiile de bucurie se puteau citi pe chipul micuţilor la primirea acestor cadouri, iar ca drept răsplată au intonat cântecele şi au rostit poezii. Activitatea s-a încheiat cu închinarea copiilor la Biserica „Sfântul Ilie", unde au rostit împreună cu părintele protoiereu rugăciunea „Tatăl nostru". Aici, părintele i-a îndemnat ca mereu să asculte de părinţi, de învăţători şi să cerceteze mereu Biserica, să se roage mereu pentru cei dragi ai lor, să înveţe bine şi fie buni creştini.
Învăţătoarea Sabina Dulgheriu, care împreună cu voluntarii a supravegheat desfăşurarea acestei activităţi, a fost plăcut surprinsă de tot ce s-a petrecut, dar mai ales de iniţiativa părintelui protopop Adrian Dulgheriu: „Copilăria este cea mai frumoasă poveste din şirul celor oferite de Bunul Dumnezeu. Astăzi, prin acest proiect - „Aripi de copil" -, am găsit oameni calzi care ne-au primit în casa lor, cu zâmbetul pe buze şi cu braţele deschise, dar mai ales cu multe daruri". Înainte de a-şi lua rămas-bun, părintele Adrian Dulgheriu i-a binecuvântat pe cei mici, urându-le „La mulţi ani!", cu speranţa că această activitate să se repete şi că oricând au nevoie de ceva anume, acum că ştiu unde îl găsesc, să vină şi să ceară ajutor. „Mulţumim pe această cale conducerii Şcolii Gimnaziale «Ion Irimescu», profesorului Costică Partenie, firmei Assist şi inginerului Rareş Hrestic pentru suportul material, dar şi părintelui profesor Bogdan Feştilă de la Centrul catehetic «Sfântul Nicolae», care ne-a ajutat la realizarea acestui proiect. Cred că noi, cei mai în vârstă, am mai întinerit în această zi datorită acestor copilaşi drăgălaşi", a declarat pr. protopop Adrian Dulgheriu.
„Cupa prieteniei", prima ediţie a campionatului de fotbal între parohii
Altă activitate aşteptată cu mare interes a fost desfăşurarea primei ediţii a campionatului de fotbal între parohii „Cupa prieteniei", organizată de Protopopiatul Fălticeni.
Meciurile s-au desfăşurat pe terenul de fotbal al Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu" din Fălticeni. Au participat 8 echipe, însumând 56 de tineri, din clasele V-VIII. Echipele au fost formate din copii aparţinând fiecărei parohii participante; în fiecare echipă au fost 6 jucători de teren şi o rezervă, iar antrenorul şi managerul fiecărei echipei au fost părinţii parohi.
Au fost formate două grupe a câte 4 echipe, după cum urmează: în grupa I au făcut parte echipele parohiilor Boroaia I (pr. Silviu Maxim), „Sf. M. Mercurie" - Rădăşeni (pr. Georgian Rotar), Leucuşeşti (pr. Adrian Dulgheriu) şi Corni - Liteni (pr. Ciprian Chihaia). Din grupa a II-a au făcut parte echipele Bogdăneşti I (pr. Marcel Ursuţu), Suha - Mălini (pr. Pavel Norocel), Dolhasca (pr. Teofil Saftiuc) şi Ciumuleşti - Vadu Moldovei (pr. Mircea Martiniuc). Cei care au arbitrat au fost prof. Beraru Gabriel din Bogdăneşti şi prof. Malai Mihai din Gulia - Dolhasca.
Meciurile s-au disputat pe o perioadă de 12 minute fiecare, iar în caz de egalitate s-au disputat lovituri de departajare de la 7 m. Echipele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă s-au calificat în semifinale. S-au calificat în semifinale Boroaia I şi Rădăşeni din grupa I, iar din grupa a II-a, Suha - Mălini şi Ciumuleşti - Vadu Moldovei. În finală s-a calificat echipa Parohiei Ciumuleşti - Vadu Moldovei, care a dispus cu 3-2 de echipa Boroaia I, iar cealaltă finalistă a fost echipa Suha - Mălini, care a învins echipa Rădăşeni cu 1-0. Finala a fost adjudecată de echipa parohiei Ciumuleşti - Vadu Moldovei, care a învins-o pe echipa Suha - Mălini la loviturile de departajare, cu scorul de 2-0. Aşadar, câştigătoarea primei ediţii a „Cupei prieteniei" a fost echipa Parohiei Ciumuleşti - Vadu Moldovei, care a primit cupa din partea părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu. Celelalte echipe au primit câte o diplomă conform clasamentului final şi câte o minge pentru viitoarele cantonamente. La final, toţi participanţii au fost felicitaţi şi au primit o mică gustare.
Părintele protopop a mulţumit directorului Costică Parfenie de la Şcoala „Ion Irimescu", care a îngăduit ca această activitate să se desfăşoare pe terenul de fotbal al unităţii de învăţământ, sponsorilor de la firma Assist şi domnului inginer Rareş Hrestic de la Ocolul Silvic Silva Bucovina: „Mulţumesc preacucernicilor părinţi pentru implicare, dar mai ales că şi-au rupt din timpul lor şi au participat la această activitate. Suntem bucuroşi pentru tot ce s-a petrecut aici, ţinând cont că este prima ediţie, s-a văzut buna organizare a celor ce s-au implicat. Tinerii au luat în serios acest campionat şi s-a văzut pregătirea lor, dacă luăm în considerare că meciurile au fost aprig disputate şi multe din jocuri s-au decis prin lovituri de departajare. Felicitări celor învingători, felicitări celor învinşi, pentru că în viaţă mai şi pierdem, însă noi astăzi ne-am adunat aici ca prieteni, chiar dacă a fost o competiţie, de aceea şi cupa se numeşte a prieteniei. Sperăm ca această mişcare prin sport, un alt mod de a petrece timpul liber, are menirea să vă apropie mai mult de Biserică şi de părinţii voştri spirituali. Sperăm să devină tradiţie această activitate prin participarea a cât mai multe echipe în viitoarea ediţie".