„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Adunarea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Moldova
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în perioada 23-26 iulie 2015 se organizează a VI-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştini Ortodocşi din Moldova. Această tabără se desfăşoară, conform tradiţiei din ultimii ani, în poiana Nemţişor din vecinătatea Mănăstirii Neamţ.
Organizatorii, Departamentul de misiune pentru tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală, în colaborare cu ATOR Iaşi, aşteaptă 600 de participanţi cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani. Ei vor veni atât din parohiile Arhiepiscopiei Iaşilor, cât şi din Chişinău, Orhei, Constanţa, Suceava, Bârlad, dar şi de mai departe, membri ai Nepsis Belgia, Franţa, Portugalia, Spania.
Tema de anul acesta Un tânăr printre tineri. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava - 600, îl aduce în prim-plan pe Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, care, în anul 1415, în vremea domniei lui Alexandru cel Bun, a fost adus din Cetatea Albă în Cetatea Sucevei.
Fiecare dimineaţă va debuta cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar în timpul zilelor vor fi sesiuni de discuţii pe grupe conduse de 30 de moderatori, ateliere, o secţiune de 90 de minute intitulată „Întreabă preotul“, drumeţii, vizionare de film în aer liber, foc de tabără, program artistic pregătit de participanţi, un marş cu steagurile filialelor şi ale parohiilor participante, competiţii sportive, conferinţe, sesiune de concluzii în plen.
Nemţişorul din această vară îi are ca invitaţi pe Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care va oficia Sfânta Liturghie de sâmbătă şi va împărtăşi cuvânt de învăţătură tinerilor, pe pr. prof. dr. Constantin Coman, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universităţii din Bucureşti, şi pe arhid. prof. dr. Vasile Demciuc, de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava.
Prin tabăra de la Nemţişor dorim să creăm un cadru în care tinerii să primească curajul de a trăi frumos, în care să se cunoască în proximitatea Bisericii, în care să înţeleagă că şi ei sunt mădulare vii ale Trupului lui Hristos şi, totodată, să se bucure şi să se destindă după un an de şcoală.
Protos. Nicodim Petre, Departamentul de misiune pentru tineret, Sectorul de misiune, statistică şi prognoză pastorală