„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Ansamblul Mitropolitan din Iaşi vizitat de reprezentanţi din 22 de ambasade
Prezenţi la Iaşi în contextul marcării Centenarului Marii Uniri, oficialităţi din 22 de ambasade au vizitat ieri, 14 iunie, Ansamblul Mitropolitan din Iaşi. Aceştia au fost întâmpinaţi pe pietonalul Ştefan cel Mare din faţa Catedralei de către reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Iaşilor, în frunte cu vicarul administrativ, părintele Marian Timofte, şi cu marele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul.
În contextul marcării Centenarului Marii Uniri, Consiliul Judeţean Iaşi şi Ministerul Afacerilor Externe organizează o serie de activităţi de promovare a istoriei judeţului, a potenţialului turistic şi a oportunităţilor de investiţii şi dezvoltare economică ale Iaşului. Reprezentanţi ai ambasadelor din Argentina, Algeria, Peru, Congo, Belarus, Egipt, Chile, Armenia, Pakistan, Brazilia, Cuba, Uruguay, Danemarca, Azerbaidjan, Mexic, Slovacia, Nigeria, Ucraina, Irak, Kazakhstan, Iran şi Turkmenistan se află în aceste zile în capitala Moldovei.
Printre obiectivele vizitate de ambasadori în prima zi s-a numărat şi Ansamblul Mitropolitan Iaşi. Corpul diplomatic a fost întâmpinat pe pietonalul Ştefan cel Mare din faţa Catedralei, de către reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Iaşilor, în frunte cu vicarul administrativ, părintele Marian Timofte, şi cu marele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane, părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul.
Grupul de ambasadori, precum şi însoţitorii acestora au vizitat Catedrala Mitropolitană şi Muzeul Mitropolitan, după cum ne-a declarat părintele vicar administrativ Marian Timofte: „Am avut oaspeţi de seamă; o delegaţie de ambasadori din ţări de pe patru continente, acreditaţi în România, la invitaţia Consiliului Judeţean Iaşi, au fost în vizită la Catedrala Mitropolitană şi la Muzeul Mitropolitan. Li s-a adus la cunoştinţă pe scurt câte ceva din istoria Catedralei Mitropolitane şi li s-a spus de pelerinajul legat de cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva, atât cel principal, de pe data de 14 octombrie, cât şi cel zilnic, din tot parcursul anului, când credincioşii vin şi se închină şi se roagă Sfintei Ocrotitoare a Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Ne-am bucurat că aceşti ambasadori ne-au trecut pragul şi nădăjduim că vor purta în amintirile lor această zi în care am oferit şi noi un moment plăcut”. La plecare, ambasadorii şi oaspeţii lor au primit din partea Centrului eparhial un album cu mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor.
Tot ieri, delegaţia oficială a participat la întâlnire cu oamenii de afaceri ieşeni la Palatul Culturii şi a vizitat Combinatul de Vinificaţie de la Cotnari. Astăzi, 15 iunie, reprezentanţii ambasadelor vor vizita Biblioteca şi Aula din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, Antibiotice SA, Kosarom, precum şi Palatul Cuza din comuna Ruginoasa.