„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Aşezământul-clopotniţă din Parohia Hândreşti, sfinţit de IPS Mitropolit Teofan
La Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Hândreşti, comuna Oţeleni, Protopopiatul Paşcani, s-a reuşit, prin grija părintelui paroh Dan Turcu, ridicarea şi finalizarea unui aşezământ-clopotniţă, cu încăperi care vor servi atât pentru o casă mortuară, cât şi pentru biblioteca parohială. Ca o încununare a eforturilor enoriaşilor şi ale preotului din Hândreşti, slujba de sfinţire a aşezământului a fost oficiată duminică, 24 iulie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor de preoţi şi diaconi.
Aşezământul-clopotniţă din Parohia Hândreşti va avea ca hram sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Slujba de sfinţire prin stropire cu apă sfinţită şi prin ungere cu untdelemn sfinţit a fost oficiată de IPS Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte şi pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi şi consilier pentru învăţământ universitar în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Paşcani.
După alocuţiunile rostite de IPS Părinte Mitropolit şi de părintele protopop, pr. paroh Dan Turcu a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan „Crucea Moldavă pentru clerici“, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. La final, toţi binefăcătorii care au ajutat la ridicarea aşezământului, inclusiv domnul Dan Frunză, fiu al satului, şi domnul Costel Crâşmaruc, meşter, au primit diplome de vrednicie, iar toţi cei prezenţi au primit câte o icoană de lemn din partea parohiei.
Înainte de a părăsi localitatea Hândreşti, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat muzeul parohial, în care sunt expuse veşminte vechi, obiecte şi cărţi liturgice etc.