„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ateliere de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă în Parohia Holm
În lunile iunie şi august, în Parohia Holm din judeţul Iaşi s-au desfăşurat două ateliere de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă: ,,Portul meu popular“ şi ,,Sfântul meu ocrotitor“.
Mai multe detalii ne-a oferit părintele Cătălin-Ionuţ Dascălu, parohul din Holm: „În perioada iunie - august am desfăşurat două ateliere propuse şi realizate de tinerii şi copiii din cadrul ATOR - filiala Holm. Primul, «Portul meu popular», a fost cel de confecţionat ii. Acest atelier de creaţie a fost realizat cu sprijinul unei doamne din satul nostru, Bostan Ioana, care ne-a ajutat şi a coordonat activitatea. Iile au fost brodate manual de copii şi tineri, în cadrul unor şezători desfăşurate la centrul social parohial. Au fost realizate un număr de 21 de ii cu model tradiţional. Ele au fost create cu scopul de a reînvia tradiţia şi meşteşugul tradiţional românesc şi de a purta această îmbrăcăminte ca simbol şi moştenire seculară. Primul eveniment în care au fost expuse produsele create a fost sfinţirea Centrului social «Sfinţii Martiri Brâncoveni» - Holm din data de 16 august, moment în care l-am avut în mijlocul nostru pe IPS Mitropolit Teofan. În toamna aceasta, atelierul va continua cu realizarea celorlalte elemente ce compun costumul tradiţional românesc. Al doilea atelier a fost unul de iconografie denumit «Sfântul meu ocrotitor». Acest atelier a fost coordonat de domnul Cătălin Popovici de la Parohia Grinţieşul Mare din Protopopiatul Ceahlău. Au fost realizate un număr de 22 de icoane închinate Mântuitorului, Maicii Domnului şi sfinţilor ocrotitori ai tinerilor şi copiilor. Icoanele au fost realizate pe lemn, iar la final, ele au fost sfinţite, organizându-se o expoziţie“.