„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Binecuvântare arhierească pentru credincioşii din Burdujeni
Duminica trecută, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Andrei” din cartierul sucevean Burdujeni.
Slujba arhierească a fost şi un prilej de apropiere între enoriaşii din parohie şi credincioşii din localităţile limitrofe ale Sucevei. Numeroşi credincioşi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, iar la finalul Sfintei Liturghii au ascultat cuvântul de învăţătură al ierarhului: „Viaţa noastră este darul lui Dumnezeu şi ce avem noi care să nu fie darul lui Dumnezeu? De aceea Mântuitorul a întrebat după ce i-a curăţit de boala leprei şi le-a dat vindecare celor zece vindecaţi: «Oare nu zece s-au curăţit? Cei nouă unde sunt?». Deci iată cât de nerecunoscător este omul pe pământ faţă de binefacerile lui Dumnezeu. Ce avem noi care să nu fie primit de la Dumnezeu, după cum spune Sfântul Apostol Pavel? Toate cele bune sunt de la Dumnezeu”.
„În această duminică a recunoştinţei, am avut bucuria de a celebra Euharistia împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce suntem şi pentru tot ceea ce avem ca şi comunitate frumoasă, aici la Parohia «Sfântul Andrei» din Suceava. A fost o zi în care ne-am rugat lui Dumnezeu să ne dăruiască toate cele ce ne sunt de folos şi să ne amintim mereu că toată «darea cea bună şi tot darul desăvârşit de Sus este», de la Părintele luminilor - Hristos Dumnezeu”, a adăugat pr. paroh Ioan Duţuc.
Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de corala parohiei, dirijată de Petru Victor Andriuc, care activează în biserică de peste 30 de ani, şi de corul de copii al parohiei, format din elevi de la toate şcolile gimnaziale ale cartierului. La sfârşitul slujbei, închinătorii au participat la o agapă.
Biserica „Sfântul Andrei” este aşezată în centrul cartierului Burdujeni. Piatra de temelie s-a sfinţit în anul 1992, iar în 1997 a fost târnosită Sfânta Masa pentru a se putea sluji în interior. Lucrările de construcţie au durat până în 2002, iar pe data de 18 august a avut loc slujba de sfinţire. Clădirile anexe care deservesc parohia sunt casa praznicală, capela mortuară şi lumânărarul. Paroh la Biserica „Sfântul Andrei” este pr. dr. Ioan Duţuc, consilier Asistenţă socială în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.