„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
„Binecuvântată fii, copilărie!“
Fundaţia „Episcop Melchisedec“ - filiala Bacău implementează până la jumătatea lunii iulie 2016 proiectul socio-educaţional de tipul şcoală de vară, intitulat „Binecuvântată fii, copilărie!“.
În perioada 27 iunie - 15 iulie 2016, în Parohia Lazaret din Bacău şi la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“ din Bacău se desfăşoară proiectul socio-educaţional de tipul şcoală de vară, intitulat „Binecuvântată fii, copilărie!“, ediţia a III-a. Acesta este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi se adresează unui număr de 100 de persoane (20 profesori şi voluntari şi 80 de copii), împărţiţi în patru grupe de vârstă. Fiecare atelier are o durată de 80 de minute, iar în intervalul orar 12:00-13:00 se serveşte masa de prânz. Activităţile şi atelierele la care participă beneficiarii, având în vedere caracterul predominant creştin-ortodox al acestei ediţii a şcolii de vară, sunt: „Călătorie în Vechiul Testament“, „Pildele Noului Testament“, „Pictură de icoane“, „Ştiinţă şi credinţă“, „Inteligenţă spirituală“, „Cateheze“, „Activităţi în aer liber“, „Atelierul fanteziei“, „Bunele maniere creştine“, „Engleză distractivă“ şi multe alte secţiuni interesante. „Anul acesta am dorit ca în cadrul şcolii de vară, ediţia 2016, să abordăm cât mai multe teme cu caracter religios-moral, care să contribuie la dezvoltarea personalităţii celor 80 de copii participanţi. În acest sens, programa zilnică, alături de jocurile şi conţinuturile activităţilor, a fost adaptată pentru a transmite copiilor un profund caracter duhovnicesc al programului nostru. Acest obiectiv se împlineşte prin intermediul preoţilor, profesorilor de religie şi voluntarilor care asigură desfăşurarea activităţilor zilnice, la care se alătură rugăciunile rostite şi învăţate, filmele cu caracter religios, spovedania copiilor şi participarea la sfintele slujbe ale Bisericii“, a menţionat părintele Eugen-Ciprian Ciuche, slujitor la Biserica Lazaret din Bacău şi consilier al Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.