„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Biserica Parohiei Bobuleşti a fost sfinţită
Ziua de sâmbătă, 21 octombrie 2017, s-a transformat pentru credincioşii Parohiei Bobuleşti din Protopopiatul Săveni, judeţul Botoşani, în zi de mare sărbătoare: noua biserică parohială a fost sfinţită, primind hramul „Adormirea Maicii Domnului“.
Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de soborul preoţilor şi al diaconilor.
După citirea Evangheliei, Înaltpreasfinţitul Părinte a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură, în care a evidenţiat mai multe modalităţi de a mărturisi credinţa în Hristos în viaţa de zi cu zi: „Pentru ce zidim noi sfinte biserici? Pentru ce le împodobim? Pentru ce venim duminica şi în sărbători să participăm la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie? Facem toate acestea, iubiţi credincioşi, pentru a împlini cuvântul Domnului Hristos din Evanghelie, care ne spune să-L mărturisim pe El şi să nu ne lepădăm de El. Una din manifestările acestei mărturisiri este zidirea de biserici, pentru că aşezarea unor locaşuri de închinare în mijlocul unor comunităţi sau la răspântie de drumuri, pentru ca oamenii să poată participa la sfintele slujbe, este un act de mărturisire a Domnului Hristos“.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Constantin Macuc, protoiereul Protopopiatului Săveni, a dat citire unei copii a hrisovului de sfinţire, act semnat de IPS Mitropolit Teofan şi pus la slujba târnosirii în piciorul Sfintei Mese din altar. După cuvântul părintelui protopop, pr. paroh Ionel Băicănescu, vizibil emoţionat, a adresat câteva cuvinte mulţimii prezente, în care a făcut referire la istoria construirii locaşului de cult, cât şi la vrednicia celor care au contribuit la ridicarea lui. De asemenea, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a subliniat importanţa evenimentului pentru comunitatea din Bobuleşti, după care l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Ionel Băicănescu.
Alături de preotul paroh, au primit distincţii şi diplome toţi cei care s-au implicat în ridicarea şi înfrumuseţarea locaşului de cult.
Pe parcursul zilei, credincioşii veniţi la sărbătoarea Parohiei Bobuleşti s-au închinat în noul locaş de cult, trecând prin Sfântul Altar.