„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Huşi a fost sfinţită
Preasfinţitul Părinte Corneliu a târnosit duminică, 16 august 2015, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Huşi. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de credincioşi din judeţul Vaslui şi din alte părţi ale Moldovei.
Ziua de 16 august 2015 s-a înscris în istoria Bisericii cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ şi „Sfântul Sfinţit Haralambie“ din Huşi. Aceasta deoarece, în această zi, în care Biserica Ortodoxă a sărbătorit Sfânta Mahramă a Domnului şi pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, locaşul de închinăciune a fost resfinţit de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor. Ierarhul locului a fost întâmpinat cu pâine şi sare de tinerii îmbrăcaţi în straie populare, aşa cum se cuvine pentru un astfel de moment de sărbătoare. Alături au stat slujitorii sfintelor altare, care au răspuns invitaţiei părintelui paroh Ioan Radu de a participa la acest eveniment. Slujba Sfinţirii a început la exteriorul sfântului locaş şi a continuat la interior, aşa cum este rânduiala. În continuare, a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către Episcopul Huşilor, alături de soborul preoţilor, răspunsurile liturgiuce fiind oferite de un grup de tineri de la Filarmonica de Stat Moldova Iaşi. „Duminică, 16 august 2015, a avut loc resfinţirea celei mai mari şi mai frumoase biserici din «oraşul dintre vii». PS Corneliu a fost întâmpinat de preotul paroh Ioan Radu şi de 30 de preoţi din oraşul Huşi şi din împrejurimi. Slujba de resfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată pe o scenă amenajată în curtea bisericii. Solemnitatea deosebită a slujbei a fost apreciată de prezenţa unei mulţimi de credincioşi, care a umplut curtea bisericii. După citirea Sfintei Evanghelii, PS Corneliu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat textul Evangheliei, vorbind şi îndemnând pe cei prezenţi la iertare. La final, preotul paroh Ioan Radu a mulţumit Preasfinţitului Corneliu pentru că a oficiat slujba de sfinţire, dar şi celor care au contribuit timp de 20 de ani la lucrările de reparare şi înfrumuseţare a bisericii. Episcopul Huşilor a acordat apoi diplome de ctitor şi diplome de vrednicie unui număr de 60 de persoane“, a relatat părintele Marius-Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huşi. În ziua sfinţirii, credincioşii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina Sfintei Mese, care reprezintă Mormântul Mântuitorului Hristos.