„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Biserica „Sfântul Nicolae” din Capu Câmpului, resfinţită de doi arhierei
Sute de credincioşi din Capu Câmpului, judeţul Suceava, dar şi din alte localităţi au fost prezenţi duminică la slujba de resfinţire a Bisericii „Sfântul Nicolae”, care a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, şi de Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, 16 septembrie 2018, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu părintele protopop Minu Mititelu şi părintele protopop Viorel Ilişoi, au săvârşit slujba de resfinţire a Bisericii „Sfântul Nicolae” din Capu Câmpului şi slujba de sfinţire a clopotniţei şi a casei de prăznuire.
În continuare, Sfânta Liturghie arhierească a avut loc pe o scenă amenajată în curtea bisericii, răspunsurile la strană fiind date de Corul parohial „Vox Campus”, dirijat de tânărul teolog Alexandru Atudosiei, toţi coriştii prezenţi la slujbă purtând costume naţionale. Din soborul de preoţi şi diaconi au făcut parte şi părintele Mircea Nuţu de la Catedrala din Gura Humorului şi părintele Ciprian Curcă, preot paroh la Parohia „Sfântul Nicolae” din Capu Câmpului.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Părinte Macarie a spus că a venit din nou la Capu Câmpului cu iubire şi dragoste frăţească faţă de credincioşii de aici şi faţă de părintele paroh: „Am venit cu mare bucurie din îndepărtata Scandinavie pentru a resfinţi acest frumos locaş bisericesc. Nu mă aflu pentru prima oară aici, la Capu Câmpului, datorită faptului că vrednicul şi jertfelnicul vostru preot Ciprian Curcă mi-a fost coleg la Seminarul Teologic din Suceava, împreună cu Preasfinţitul Părinte Damaschin, care era într-un an mai mic. Mai mult decât coleg mi-a fost prieten întru Hristos părintele Ciprian; am împărţit împreună aproape cinci ani aceeaşi chilie (eram patru seminarişti în aceeaşi chilie, însă în mod deosebit cu dânsul am păstrat legătura). Văzându-vă îmbrăcaţi în portul tradiţional bucovinean, cu emoţie am evocat lăuntric, dar şi cu nostalgie prima Liturghie pascală pe care am săvârşit-o aici la dumneavoastră în urmă cu aproximativ 17-18 ani, când eram preot la Catedrala din Cluj şi în mod deosebit părintele Ciprian m-a invitat aici la parohia pe care o păstoreşte şi am luat contact nemijlocit cu dumneavoastră, cu frumuseţea sufletului dumneavoastră şi cu binecuvântatele, bunele şi frumoasele tradiţii şi creştineştile obiceiuri pe care le-aţi moştenit de la înaintaşi. Părintele Ciprian cu multă stăruinţă m-a chemat să fiu părtaş la această sărbătoare şi nu l-am putut refuza din două motive: în primul rând pentru că-l iubesc şi pe el şi vă iubesc şi pe dumneavoastră foarte mult în Hristos şi pentru că mă împărtăşesc neîncetat din evlavia, din credinţa şi rugăciunea dumneavoastră, a celor din această localitate şi a celor din împrejurimi”.
Preasfinţitul Părinte Damaschin i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Macarie pentru împreuna-slujire şi a făcut un apel către toţi credincioşii prezenţi să fie mărturisitori ai lui Hristos, prezentându-se la referendumul din 7 octombrie: „Îi mulţumim Preasfinţitului Părinte Macarie, care, ca de obicei, ne-a împărtăşit cuvânt cald, cuvânt din inimă, cuvânt care să ne rugăm Domnului să rămână în inimile noastre. Îi mulţumim pentru toată dragostea pe care o arată faţă de locurile acestea bucovinene; îi mulţumesc pentru dragostea pe care mi-o arată şi mie, celui mult mai mic în slujirea aceasta arhierească, având multe de învăţat de la Preasfinţia Sa. Vă transmit îndemnul din toată inima al Părintelui Arhiepiscop Pimen şi, bineînţeles, şi al meu personal ca pe 7 octombrie să fim cu toţii la Referendumul pentru familie. Nu doar dumneavoastră trebuie să mergeţi; e prea puţin. Fiecare din cei care sunteţi aici să mai aduceţi câte zece, chiar douăzeci, dintre vecini, dintre rude, dintre cunoscuţi, dintre cei care cred aşa cum credem şi noi, dar care zic «Lasă că trece şi fără mine!». Nu trece cu mentalitatea aceasta! Dacă nu vom fi într-un număr suficient de mare, undeva în jur de şase milioane, chiar dacă majoritatea celor care se vor prezenta la referendum vor vota pentru definiţia frumoasă şi binecuvântată a familiei, referendumul se va anula. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să mai aducă şi pe alţii. Să fiţi misionari zilele acestea şi să chemaţi pe rudele care poate nu sunt aşa apropiate de Biserică şi să le spuneţi aşa: «Au zis doi părinţi arhierei: Cine vine acum la referendum este mărturisitor al lui Hristos şi cine vine acum la referendum va primi iertare de multe păcate pentru gestul acesta de mărturisire»”.
La final, preotul paroh Constantin Ciprian Curcă a mulţumit ierarhilor şi tuturor ostenitorilor şi credincioşilor care au făcut ca această zi de sărbătoare să fie posibilă.