„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Biserica „Sfântul Nicolae“ din Piatra Neamţ, la ceas de sărbătoare
Bisericuţa de la poalele Cozlei din Piatra Neamţ, închinată blândului Sfânt Ierarh Nicolae, s-a îmbrăcat în veşminte de sărbătoare, aşteptându-şi tăcută şi nerăbdătoare credincioşii.
În ajunul sărbătorii, slujba Vecerniei şi a Litiei a fost săvârşită de un sobor de 10 preoţi. Din toate colţurile oraşului au urcat în biserică mulţi credincioşi care au evlavie la marele ierarh. Frumuseţea sărbătorii a fost accentuată de un moment inedit în bisericile din Piatra Neamţ. De la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din comuna Straja, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava, a poposit un grup de 30 de bucovinene îmbrăcate în straie naţionale specifice zonei, împreună cu preotul paroh Constantin Oprea.
„Biserica strălucea de lumină, bucurie şi culoare. Straiele naţionale aminteau de vremuri oarecând apuse, dar încă vii şi trăite cu multă dragoste şi mândrie naţională în frumoasa şi mândra grădină a Bucovinei. La sfârşitul Vecerniei, corul de străjence a cântat câteva colinde, aducându-ne pe toţi în atmosfera Crăciunului, pe prispa casei în staulul vitelor, în ieslea Betleemului. Toţi credincioşii erau cu lacrimi în ochi, savurând fiecare cuvânt al colindei cântat domol, dar hotărât, mărturisind credinţa noastră sfântă de veacuri. Într-adevăr se poate spune că «veşnicia s-a născut la sat»! Prezenţa în mijlocul bucovinenilor a păstorului lor spiritual le dădea curaj, putere, încredere şi bucurie să vestească cu glasurile lor duioase «Darul» cel mai de preţ dat lumii de Dumnezeu, Mesia-Mântuitorul. În această atmosferă de sărbătoare, în care «parfumul bisericii este sfinţenia credincioşilor», cum afirma părintele Vasile Antistescu în cuvântul de învăţătură, «în versul colindului sfânt şi bun urând din an în an în sufletele credincioase», când trăim o seara sfântă şi pregustăm bucuria Crăciunului“, zugrăvea la sfârşitul slujbei părintele paroh Ştefan Oprea, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Piatra Neamţ.