„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Bucurie duhovnicească la Roman
În Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost săvârşită duminică, 11 octombrie 2015, Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
Predica zilei a fost ţinută de IPS Părinte Calinic, care a vorbit despre importanţa rostirii cuvântului lui Dumnezeu, făcând o trecere de la versificarea Psaltirii de către Sfântul Ierarh Dosoftei şi ajungând la imnurile scrise de IPS Ioachim. „Avem aici, în Moldova, un model, pe Sfântul Dosoftei, care a versificat Psaltirea. Au mai fost şi alţi ierarhi care au scris imnuri şi poezii. După ce am citit imnul închinat Maicii Domnului în catedrala din Roman, Vlădica Ioachim este al doilea ierarh care versifică pericopele evanghelice“, a spus IPS Calinic. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, frumuseţii Dumnezeieştii Liturghii din Duminica premergătoare serbării Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei şi a catedralei din Roman, s-a adăugat tunderea în monahism a unui tânăr teolog care, primit în braţele părinteşti ale Arhiepiscopului Ioachim, a primit numele Nectarie. „Este prima tundere în monahism în această catedrală după aproape un secol, anume, de la momentul alegerii acestei căi de către vrednicul de pomenire mitropolit Visarion Puiu“, a remarcat Arhiepiscopul Ioachim. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Ioachim a mulţumit ierarhului de la Argeş pentru prezenţa la Catedrala din Roman, pentru cuvintele de învăţătură, recapitulând în faţa pelerinilor importanţa cultului Sfinte Cuvioase Parascheva „închinată şi cinstită în toată Ortodoxia“.