„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Colindători la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi
Cursurile de formare profesională a cântăreţilor bisericeşti desfăşurate anul acesta la Iaşi şi-au încheiat activitatea printr-un program extraordinar de colinde tradiţionale, ce a avut loc la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
„Acest important moment muzical reprezintă o încununare a tuturor activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului adresat cântăreţilor bisericeşti, prin faptul că există o finalitate practică a cunoştinţelor acumulate în cadrul programului de formare, dar şi că pentru cei mai mulţi dintre cursanţi este o ocazie destul de rară să performezi într-un asemenea cadru oficial, în prezenţa chiriarhului locului", ne-a declarat părintele Nichifor Hrestic, coordonatorul programului.
În primul trimestru din următorul an va începe, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a II-a ediţie a programului de formare profesională a cântăreţilor bisericeşti Iaşi 2017 ce va fi anunţat prin intermediul Departamentului Media al Arhiepiscopiei Iaşilor (Portalul Doxologia) şi a „Ziarului Lumina".
De asemenea, Corala „Apostolii" a Arhiepiscopiei Iaşilor a bifat în agendă ultima activitate propusă la finele acestui an, prin faptul că în data de 20 decembrie a colindat pe IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în Reşedinţa mitropolitană. Dirijorul acestei corale, părintele Nichifor Hrestic, a subliniat că „anul care tocmai se încheie a fost spornic şi rodnic din punctul de vedere al activităţilor cultural-misionare, prin obţinerea unor premii la concursuri naţionale de muzică, dar şi pentru că în cel de-al treilea trimestru al anului Corala preoţească „Apostolii" s-a reîntregit prin participarea preoţilor din toate cele trei protopopiate ieşene. Iar pentru anul 2017 ne-am propus ca, pe lângă repetoriul cântărilor religioase, să abordăm în mod special şi cântece de factură populară, pe care să le punem în valoare cu prilejul participării noastre în cadrul altor concursuri muzicale pe plan naţional şi, poate, internaţional".