„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Concurs didactic pentru postul de conferenţiar universitar
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi la iniţiativa conducerii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“, Iaşi, astăzi, în ziua pomenirii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, numit astfel chiar de către contemporanii săi (de exemplu, arhidiaconul catolic polonez Maciej Staryjkowski care a vizitat Moldova în anul 1575 şi care spunea că oamenii, „pentru nespusa sa vitejie, îl socotesc sfânt“), s-a desfăşurat concursul didactic pentru postul de conferenţiar universitar la disciplina „Educaţia religioasă ortodoxă şi cateheza pentru adulţi“, la care a participat pr. lect. univ. dr. Dan Sandu. În acest context menţionăm că părintele candidat slujeşte tocmai la una din bisericile ctitorite de Sfântul Voievod în Iaşi.
Comisia de examinare a fost condusă de pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan - preşedinte, din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, iar membri în comisie au fost: pr. prof. dr. Vasile Gordon, Facultatea de Teologie, Universitatea Bucureşti, prof. dr. Constantin Cucoş, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea „Al. I. Cuza“, Iaşi, conf. dr. Vasile Timiş, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, şi arhim. conf. dr. Cristian (Teofil) Tia, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.
În deschiderea sesiunii de examinare, la ora 10:00, în sala T 24, pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie din Iaşi, a salutat prezenţa membrilor comisiei, apoi, după o prezentare succintă a acestora, a arătat faptul că facultatea noastră se înscrie, de peste două decenii încoace, în rândul instituţiilor de învăţământ superior teologic care promovează o viaţă academică autentică prin organizarea de simpozioane, conferinţe, întruniri ştiinţifice şi prin promovarea de tineri cercetători în domeniul Teologiei care să facă cinste Bisericii şi neamului. După aceasta, a dat cuvântul părintelui candidat care a prezentat tema: „Mesajul lui Dumnezeu în viaţa omului contemporan: doctrină, credinţă, instrucţie, apostolat“.
La finalul evenimentului, comisia a acordat părintelui Dan Sandu titlul de conferenţiar. (A consemnat pr. lect. dr. Adrian Dinu)