„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Concursul interjudeţean „Dumnezeu, Biserica şi eu“ şi-a desemnat câştigătorii
În Parohia Hilişeu-Horia din Protopopiatul Dorohoi s-a desfăşurat zilele trecute cea de-a II-a ediţie a Concursului interjudeţean „Dumnezeu, Biserica şi eu“.
Iniţiat de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Hilişeu-Horia, în colaborare cu Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril“ din localitate, concursul a avut drept scop manifestarea dragostei faţă de Dumnezeu şi Biserică, prin cultivarea sensibilităţii artistice, dar şi familiarizarea copilului cu spaţiul liturgic.
Concursul a fost împărţit pe secţiuni: creaţii plastice - pictură, desen, fotografie şi compuneri - text liric sau text narativ. La această ediţie coordonată de învăţătorul Gabriela Munteanu, preotul Ţigănescu Mihai, profesorii Ababei Angelica, Anton Daniela, Pompaş Iuliana, Temneanu Viorica, Ciocan Daniela, Oltean Lăcrămeoara, precum şi Nechifor Iulian Cătălin, s-au înscris un număr de 60 de şcoli din 27 de judeţe ale ţării, 95 de cadre didactice şi 325 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.
Într-o lume copleşită de griji, era nevoie de o astfel de activitate care să-l determine pe elev, pe profesor şi pe părinte să se aplece cu dragoste asupra foii de hârtie şi, cu răbdare, pricepere, migală, dar mai ales cu credinţă, să creioneze chipul lui Dumnezeu, imaginea bisericii din sat sau să-şi aştearnă gândurile şi sentimentele izvorâte din dor de Dumnezeu. Lucrările, copleşitoare ca număr, deosebite prin mesajul pe care îl transmit, ne fac să credem că acest concurs va avea o viaţă lungă şi se va bucura an de an de şi mai mult succes.
Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 8 noiembrie 2017, la Biserica „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ din Hilişeu-Horia, după slujba religioasă oficiată cu ocazia hramului bisericii, premianţii fiind recompensaţi cu diplome, cărţi, icoane, iar participanţii, cu dulciuri.
Felicităm pe această cale elevii şi cadrele didactice implicate, precum şi pe părintele paroh Mihai Ţigănescu! (Pr. Precob Daniel, Prof. Gabriela Munteanu)