„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Concursul judeţean „Tradiţii pascale româneşti“
Evenimentul a avut loc joi, 26 aprilie 2018, aflându-se la ediţia a VI-a. Desfăşurat de către Şcoala primară „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", concursul şi-a propus să expună creativitatea copiilor în artă, valorizând astfel expresia religioasă a conştiinţei copilului în înţelegerea şi receptarea Sfintei sărbători a Învierii Domnului.
Acest concurs actualizează an de an dimensiunea sacră a sărbătorii creştine în sufletul celor mici. Inocenţa lor poate surprinde în linii simple de desen, pictură sau colaj complexitatea semnificaţiei tradiţiei, ca apartenenţă la identitatea creştină, cât şi ca sensibilizare faţă de frumosul şi tainicul sărbătorii.
La această ediţie au participat un număr de 566 de preşcolari cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, de la grădiniţele din judeţul Suceava, dar şi din alte judeţe ale ţării, obţinându-se în total un număr de 90 de premii I, 92 de premii II, 165 de premii III, 149 de menţiuni şi 71 de diplome de participare.
Premiul special pentru creativitate a fost obţinut de către preşcolarul Birău Sara, de la Grădinţa „Dumbrava Minunată"- Dumbrăveni, îndrumat de prof. Iliesi Julieta.
Competiţia se desfăşoară în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava, Casa Corpului Didactic „G. Tofan" din Suceava, aflat sub îndrumarea inspectorului pentru educaţie, prof. Tatiana Vântur, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Din echipa de proiect au făcut parte profeorii de învăţământ preşcolar Maria Doncean, Marina Creţu şi Daniela Anton.