„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferinţă administrativă în Protopopiatul Sascut
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim al Romanului şi Bacăului, luni, 21 septembrie, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din satul Pănceşti, preoţii Protoieriei Sascut au participat la şedinţa lunară în cadrul căreia s-a dezbătut tema Repere istorice ale misiunii mănăstirii ortodoxe în trecut şi astăzi, lucrarea fiind prezentată de părintele Minea Marian de la Parohia Rădoaia, comuna Parava.
Delegaţi ai Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim au fost părintele Zamfir Alexandru, consilier administrativ eparhial, şi părintele arhimandrit Serafim Huzdup, exarh al mănăstirilor. Părintele referent, în expunerea sa, a subliniat rolul pe care mănăstirea l-a avut şi-l are şi astăzi în viaţa Bisericii, a prezentat un scurt istoric al organizării vieţii monahale şi al mănăstirilor de pe teritoriul ţării noastre cu diverse mărturii documentare. De asemenea, părintele referent a arătat importanţa deosebită pe care o are mănăstirea ca „păstrătoare a valorilor sfinte primite de la înaintaşi, ctitorii de sfinte mănăstiri, deşi au făcut parte din diverse pături sociale, au contribuit sub toate formele la dezvoltarea spirituală, culturală şi educaţională a poporului român. Frumuseţea creaţiei artistice cuprinsă în arhitectura şi pictura locaşurilor mănăstireşti fac din acestea adevărate şcoli de artă bisericească tradiţională. Mănăstirea are astăzi, pe de o parte, rolul de oază de linişte sufletească fiind rod al armoniei dintre frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu şi cea a vieţii spirituale, iar pe de altă parte, are şi misiunea de înduhovnicire a lumii aflate într-un proces accentuat de desacralizare“, a subliniat părintele Minea.