„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Conferinţă Erasmus+ la Colegiul „Sfântul Nicolae“
Membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae“ şi studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă s-au adunat joi, 12 noiembrie 2015, în sala „Juventus“, pentru a afla informaţii despre programul de burse Erasmus +.
Pr. lect. dr. Dan Sandu, profesor şi responsabil cu programul Erasmus+ în cadrul Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae“, le-a oferit informaţii preţioase celor care doresc să beneficieze de burse pentru a pleca la studii în străinătate. Coordonatorii acestui proiect au fost: Vlad Cârlan şi Alin Fârtăeş, studenţi în anul II la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, Iaşi, membri ai Colegiului în Comisia Educativă.
Pr. lect. dr. Dan Sandu ne-a expus foarte clar avantajele pe care le putem avea, beneficiind de programul Erasmus +, cât şi riscurile şi responsabilităţile celui care pleacă la studii sau la practică într-o ţară străină. O bună cunoaştere a limbii ţării respective, o medie peste 7,50 la examene, a fi integralist, dornic de studiu şi autodezvoltare sunt cerinţe necesare pentru a accesa programul Erasmus +. Printre ţările cele mai eficiente pentru studii s-au enumerat: Anglia, Franţa, Germania, Elveţia, Olanda şi Finlanda. Dintre toate universităţile din ţară, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ este prima în clasament datorită numărului de studenţi care pleacă cu Erasmus +.
După prezentare, care a durat în jur de două ore, l-am invitat pe părintele pentru a ni se alătura la Formalul ce avea loc în sala Festivă. Au fost momente de neuitat, de zâmbet şi voie bună între toţi membrii Colegiului. La sfârşit, i-am mulţumit părintelui Dan Sandu pentru că ne-a onorat cu prezenţa, atât la conferinţă, cât şi la formal, plănuind ca pe viitor să mai demarăm proiecte împreună.