„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Conferinţa „Ortodoxia ca stil de viaţă“, la Bacău
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Bacău a organizat duminică, 27 august 2017, conferinţa „Ortodoxia ca stil de viaţă". Aceasta a fost susţinută de conferenţiar doctor Pavel Chirilă.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sub coordonarea Protopopiatului Bacău şi cu sprijinul Parohiei „Sfântul Dumitru" - Narcisa din Bacău, doctorul Pavel Chirilă, medic primar de boli interne şi doctor în ştiinţe medicale, a susţinut duminică, 27 august 2017, conferinţa „Ortodoxia ca stil de viaţă". Aceasta a avut loc la Biserica Narcisa din Bacău, tema întâlnirii fiind aceeaşi cu titlul cărţii semnate de invitatul special. Evenimentul s-a desfăşurat prin intermediul ASCOR Bacău. Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, renumitul medic este unul dintre promotorii alimentaţiei sănătoase şi, în fiecare zi, îi trec pragul oameni cu probleme grave de sănătate pentru a-i cere sfatul. Conferenţiarul a relatat celor prezenţi despre viaţa societăţii moderne, subliniind că aceasta ar trebui să se împletească cu credinţa ortodoxă. De asemenea, a prezentat avantajele unei familii adevărate construite pe iubire şi înţelegere. Acesta a mai subliniat importanţa capitală a instituţiei familiei ce trebuie să aibă ca model central Ortodoxia. „Sociologic şi psihologic vorbind, în societatea contemporană s-a ajuns la o minimizare a existenţei umane, la o diminuare şi o uitare a potenţialului pe care fiecare persoană îl poate utiliza pentru dezvoltarea sa armonioasă, slujind cu dragoste şi înţelepciune lui Dumnezeu şi aproapelui. Dependenţa de confort, de tehnologie şi de consumul exagerat al celor materiale, dar şi al informaţiei, de cele mai multe ori chiar inutile şi dăunătoare, a dus la slăbirea puterilor trupeşti şi sufleteşti. Vedem astăzi tot mai des oameni suferinzi atât fizic, cât şi psihic, aflaţi într-o derivă duhovnicească şi care de multe ori nu îşi găsesc alinarea şi scăparea din acestea", a mai subliniat conf. dr. Pavel Chirilă. La final, preotul paroh Ioan Pleşcău a mulţumit invitatului special din partea celor peste 1.000 de credincioşi prezenţi la conferinţă.