„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferinţele organizate pentru familiile preoţilor din Arhiepiscopia Iaşilor, la final
700 de preoţi din protopopiatele Arhiepiscopiei Iaşilor, însoţiţi de doamnele preotese şi de copii, au participat în acest an, în 10 serii, la conferinţele semestriale preoţeşti, desfăşurate la Mănăstirea Neamţ şi la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul“ din Durău. Ultima întâlnire a avut loc în perioada 9-11 septembrie şi l-a avut ca invitat special pe părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului.
La Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul“ din Durău a avut loc, în perioada 9 -11 septembrie, cea de-a zecea serie, ultima din acest an, a conferinţelor preoţeşti semestriale din Arhiepiscopia Iaşilor. La întâlnire au fost prezenţi preoţi cu familiile lor din mai multe protopopiate din Arhiepiscopia Iaşilor. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a oficiat şi Sfânta Liturghie, şi l-a avut ca invitat special pe părintele părintele Nicoale Tănase de la Valea Plopului, care a susţinut o conferinţă pe tema „Parohia - adunare euharistică şi spital duhovnicesc“.
O primă concluzie a conferinţelor organizate pentru familiile preoţilor din Arhiepiscopia Iaşilor ne-a oferit-o părintele Iulian Negru, consilier al Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Cele 10 serii de conferinţe cu preoţii şi preotesele din Arhiepiscopia Iaşilor au ajuns la final. Două întâlniri s-au desfăşurat la Mănăstirea Neamţ, iar opt la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul“ din Durău. La toate conferinţele a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, care a săvârşit în fiecare zi Sfânta Liturghie. Au participat invitaţi speciali din ţară şi din străinătate - părintele Filotheos Faros din Grecia, părintele profesor Viorel Ioniţă, părintele profesor Ioan Sauca, părintele profesor Constantin Coman, părintele profesor Jan Nicolae, părintele profesor Vasile Mihoc, domnul profesor Sebastian Moldovan, părintele Petru Moga, părintele Nicolae Tănase, care au conferenţiat pe tema «Parohia - adunare euharistică şi spital duhovnicesc». În total, la toate cele 10 serii, au fost prezenţi 700 de familii de preoţi, cu foarte mulţi copii. Preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor care nu au putut fi prezenţi la aceste conferinţe însoţiţi de doamnele preotese vor participa la conferinţele organizate de cele trei judeţe - Iaşi, Botoşani şi Neamţ, care vor avea loc fie la sediul protopopiatelor, fie la casele de cultură, datele întâlnirilor urmând să fie transmise în perioada următoare. Tema dezbătută va fi aceeaşi. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că, având în vedere locaţia deosebită, atmosfera creată, prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, calitatea invitaţilor, a dezbaterilor şi a discuţiilor care au avut loc, din majoritatea chestionarelor a reieşit faptul că preoţii şi doamnele preotese au fost încântaţi de întruniri şi doresc ca aceste conferinţe să aibă loc anual şi să dureze cel puţin cinci zile. O notă deosebită a întâlnirilor a fost şi faptul că pentru copii programul a fost mult îmbunătăţit, aceştia având ateliere, pe categorii de vârstă, de pictură, împletire cruciuliţe şi metanii, bătut toaca, tir cu arcul, cât şi drumeţii, focuri de tabără şi vizite la muzee şi grădini zoologice“.