„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Consfătuire judeţeană anuală a profesorilor de religie, la Iaşi
Ieri, 16 septembrie 2015, a avut loc la Centrul de conferinţe „Providenţa“ consfătuirea anuală a profesorilor care predau disciplina religie în învăţământul preuniversitar în judeţul Iaşi. La întrunire au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, printre care arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, d-na prof. Denisa Mănoiu, noul inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, pr. Petru-Sebastian Tamaş, responsabil cu departamentul catehetic al Întâlnirii Naţionale a Tinerilor Catolici.
Centrul de conferinţe „Providenţa“ din Iaşi a găzduit ieri după-amiază, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, consfătuirea judeţeană a profesorilor de religie. Întrunirea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.
„Am fost prezent la această întâlnire pentru a transmite binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan tuturor profesorilor de religie şi, totodată, o încurajare. Ora de religie se confruntă cu multe şi mari provocări, mai ales în ultima vreme, dar nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu şi având sprijinul Bisericii şi al tuturor factorilor decizionali din sfera publică şi cea politică, să putem trece peste aceste provocări, asumându-ni-le, acolo unde este cazul, şi îmbunătăţind prestaţia profesorilor de religie“, ne-a declarat părintele consilier Hrisostom Rădăşanu.
Profesorii de religie din judeţul Iaşi prezenţi la consfătuire s-au întâlnit şi cu noul inspector de specialitate la disciplina religie pe judeţul Iaşi, d-na Denisa Mănoiu. „Profesorii de religie se află, dintr-un anumit punct de vedere, după momentul martie 2015, la început de nou drum. S-au schimbat destule lucruri la disciplina religie şi încercăm să ne raportăm la realitate şi să intervenim acolo unde e cazul, aceastea fiind tema principală dezbătută la consfătuire. Genul acesta de consfătuiri se organizează la toate disciplinele; toţi profesorii participă la acest gen de întâlniri anual“, ne-a spus şi d-na inspector.
Consfătuirea judeţeană a profesorilor de religie are loc în fiecare an, fiind un moment în care se dezbat noutăţile metodologice, se trece în revistă activitatea din anul anterior şi se fac propuneri de îmbunătăţire pentru noul an şcolar.