„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Credincioşii din Leucuşeşti s-au rugat împreună cu arhipăstorul lor
Credincioşii din localitatea suceveană Leucuşeşti, păstoriţi de părintele protopop Adrian Dulgheriu, s-au rugat duminica aceasta împreună cu arhipăstorul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei şi le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii.
Duminică, 5 februarie 2017, IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost întâmpinat cu multă bucurie de locuitorii satului Leucuşeşti, comuna Preuteşti. Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului“, răspunsurile la strană fiind date de corul parohial. Un grup de elevi din clasele I-IV de la şcoala din localitate, îmbrăcaţi în costume naţionale, a prezentat un minibuchet de cântări religioase. La evenimentul religios au fost prezente şi oficialităţile locale, în frunte cu primarul comunei Preuteşti - Ion Vasiliu.
„Cât de multe şi bune ar fi faptele noastre, niciodată nu trebuie să spunem că suntem mai buni decât ceilalţi“
În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Ciprian Chihaia a fost hirotonit întru preot de IPS Părinte Pimen, pe seama Parohiei Corni - Liteni.
În cuvântul de învăţătură, ierarhul le-a explicat credincioşilor cum trebuie să se roage pentru ca Dumnezeu să asculte „glasul rugăciunii lor“: „Mântuitorul Iisus Hristos, prin Sfânta Evanghelie de astăzi, ne-a învăţat cum să ne rugăm ca să nu greşim: cu smerenie precum vameşul, şi nu cu mândrie sau cu dispreţ faţă de cei din jurul nostru, socotindu-ne mai presus decât ei. Cât de multe şi bune ar fi faptele noastre, niciodată nu trebuie să spunem că suntem mai buni decât ceilalţi“.
La final, după cuvântul părintelui paroh Adrian Dulgheriu, care este şi protoiereu de Fălticeni, comitetul parohial a oferit o agapă pentru toţi închinătorii.
Aşezată în centrul satului, biserica de mir a comunităţii din Leucuşeşti este închinată Maicii Domnului, având ca hram sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Construcţia ei a debutat în anul 1853, fiind o ctitorie boierească. Nu s-au păstrat prea multe date documentare despre viaţă parohială a acestui locaş ortodox. Locaşul de cult este ridicat din piatră şi cărămidă, pe temelie de piatră. În anii 1996-1997 a fost pictată în întregime în interior. Începând de la acoperiş, arcade etc., biserica a suportat lucrări de reparaţii capitale. În prezent, clopotniţa nouă, casa de prăznuire, biblioteca ce adăposteşte un număr de peste 1.300 de volume întregesc frumuseţea şi valoarea parohiei în viaţa comunităţii.