„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Cursul festiv la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman
În Sala de festivităţi a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, a avut loc joi, 23 mai 2019, cursul festiv al claselor a XII-a din promoţia 2019. Programul a cuprins citirea solemnă a catalogului, predarea cheii şcolii promoţiei următoare şi intonarea imnului educaţiei.
Elevii claselor a XII-a din promoţia 2019 au participat joi, 23 mai 2019, la cursul festiv în sala de festivităţi a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman. Odinioară considerat un moment solemn în cultura organizaţională a oricărei şcoli de prestigiu, marcat şi de comunicări de natură ştiinţifică, cursul festiv al claselor din anii terminali adună şi astăzi laolaltă emoţii şi bilanţuri specifice. La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, cele două clase terminale, formate dintr-un număr de 48 de elevi la profilele teologie ortodoxă şi ghid turism religios, coordonate de diriginţi, i-au invitat la o solemnitate specifică finalului de ciclu liceal pe părinţi, pe profesori şi pe colegi din anii mai mici. Programul a cuprins elemente arhetipale ale ultimei ore de curs din liceu, precum citirea solemnă a catalogului, predarea cheii şcolii promoţiei următoare sau intonarea imnului educaţiei, Gaudeamus igitur. La festivitate a fost prezent şi arhimandritul Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului şi Bacăului, şi profesor de discipline teologice în cadrul unităţii romaşcane de învăţământ seminarial. Într-un discurs extrem de apreciat, părintele Pimen Costea a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, celor prezenţi, iar apoi a prezentat câteva „crâmpeie din actul educativ specific unei şcoli teologice”. Întreaga asistenţă a fost cuprinsă de o veritabilă vibraţie sufletească. Pe absolvenţii seminarului romaşcan îi aşteaptă o perioadă încărcată, pe parcursul căreia vor susţine examenul de certificare a competenţelor - nivel 4 (30-31 mai) şi probele de competenţe lingvistice şi digitale ale examenului naţional de Bacalaureat 2019 (3 iunie). (Pr. Ionuţ Alexandru Amărinii, C. Ciofu)