„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
„Cutia cu papucei pentru ei“, în Parohia Cilibiu
După o scurtă pauză prilejuită de vacanţa de iarnă şi sesiunea de examene, voluntarii proiectului „Cutia cu papucei pentru ei“ şi-au reluat activitatea. Astfel, duminică, 19 februarie, aceştia au efectuat prima acţiune pentru anul 2017. Activitatea a avut loc în Parohia „Sfânta Treime“ din satul Cilibiu, comuna Golăieşti, judeţul Iaşi.
După cum a devenit obiceiul, activitatea a început cu participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de părintele paroh Flavian Duduman. În cadrul Sfintei Liturghii, răspunsurile la strană au fost date de către membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“. Un element deosebit şi îmbucurător pentru membrii colegiului a fost reprezentat de faptul că, în cadrul slujbei de duminică, o parte foarte mare dintre cei prezenţi era constituită din copii de diverse vârste, care ascultau liniştiţi şi în unele momente rosteau din cântările Sfintei Liturghii.
La finalul slujbei, voluntarii au împărţit încălţăminte de iarnă şi dulciuri pentru 20 de copilaşi din această parohie. Ca de fiecare dată, copiii au fost foarte bucuroşi şi le-au răspuns voluntarilor cu zâmbete şi mulţumiri adresate cu o privire încărcată de recunoştinţă. După împărţirea darurilor, membrii colegiului au desfăşurat cu cei mici o serie de jocuri pentru a întări şi mai mult legătura dintre ei.
„Am avut onoarea şi bucuria de a-i primi în mijlocul nostru pe reprezentaţii proiectului «Cutia cu papucei» al Colegiului «Sfântul Nicolae». Profesionalismul marcant al membrilor care au desfăşurat activitatea, dublat de entuziasmul şi jovialitatea copiilor care au beneficiat de daruri, au împletit armonios atenţia şi receptivitatea nevoilor celorlalţi cu virtutea iubirii aproapelui. O frumoasă mărturie a activităţii desfăşurate rămâne bucuria aşternută în sufletele celor prezenţi, revărsată în surâsurile întipărite pe chipuri! Mulţumim echipei Colegiului «Sfântul Nicolae» şi tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment“, ne-a declarat pr. paroh Flavian Duduman.
404 copii au primit încălţăminte nouă
Activitatea desfăşurată la Cilibiu constituie cea de-a noua vizită pe care voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae“ o efectuează în scopul dăruirii de încălţăminte pentru copiii provenind din familii sărace. De la începerea sa, proiectul „Cutia cu papucei pentru ei“ a achiziţionat şi a dăruit încălţăminte pentru 404 copii din diverse parohii ai căror enoriaşi au posibilităţi reduse. Resursele financiare folosite pentru achiziţionarea lor au provenit exclusiv din donaţii şi din organizarea şi participarea la activităţi care au avut drept scop strângerea de fonduri.
„Cutia cu papucei pentru ei“, înscris la „Crosul pentru şcoli“
O astfel de activitate destinată strângerii de fonduri necesare în vederea continuării misiunii caritabile este şi „Crosul pentru şcoli“, în cadrul căruia a fost înscris proiectul „Cutia cu papucei pentru Ei“. Acţiunea de anul acesta va avea loc pe data de 8 aprilie. „Crosul pentru şcoli“ este un eveniment sportiv organizat anual, de către Fundaţia Comunitară Iaşi. Prin intermediul acestui eveniment, voluntarii aleargă şi fac crowd-funding pentru a susţine diverse proiecte şi pentru a îmbunătăţi mediul educaţional. Este al doilea an în care Colegiul „Sfântul Nicolae“ a înscris „Cutia cu papucei pentru ei“ la acest proiect. În anul precedent, prin intermediul acestui eveniment, Colegiul a reuşit să strângă 9.205 lei, care au fost folosiţi pentru achiziţionarea de încălţăminte pentru 100 de copii din satele ieşene Pocreaca, Stânca şi Doroşcani.
Puteţi susţine Colegiul „Sfântul Nicolae“ în cadrul „Crosului pentru şcoli“ fie ca alergători, fie ca susţinători donând în contul alergătorilor deja înscrişi pentru proiectul „Cutia cu papucei pentru ei“. Mai multe detalii cu privire la desfăşurarea acestui eveniment puteţi găsi pe site-ul oficial: www.crospentruscoli.ro. De asemenea, toţi cei care doresc să sprijine activitatea în alte moduri sau doresc să afle mai multe detalii despre acest proiect al colegiului pot găsi informaţii pe pagina oficială http://www.colegiulsfantulnicolae.ro.