„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
„Dăruieşte un zâmbet“
Joi, 3 mai 2018, a avut loc o nouă ediţie a proiectului „Dăruieşte un zâmbet". De această dată beneficiari au fost trei copilaşi din satul Stejari, comuna Ţigăneşti, judeţul Iaşi. Aceştia au fost însoţiţi de preotul paroh Bogdan Anistoroaei şi prezbitera Elena Anistoroaei.
Doctorul Andrada Costea si asistenta Mihaela Fotea i-au consultat pe copii, dându-le sfaturi şi administrându-le tratamentul adecvat.
Domeniul de activitate al proiectului „Dăruieşte un zâmbet" implică o misiune social- filantropică şi medicală. Astfel, este oferită o educaţie corectă privind igiena dentară, căci importanţa unui control stomatologic este de multe ori minimalizată de către membrii comunităţilor cu situaţii financiare precare din mediul rural.
Proiectul oferă posibilităţi de îngrijire dentară copiilor din medii defavorizate
Scopul proiectului „Dăruieşte un zâmbet" este acela de a le asigura copiilor proveniţi din familiile defavorizate din Arhiepiscopia Iaşilor un control stomatologic gratuit la un cabinet de medicină dentară, dar sunt oferite şi kituri de îngrijire personală. Aceste componente sunt donate de către oamenii care dau curs invitaţiei noastre de a sprijini educaţia pentru sănătatea orală, fie sunt cumpărate de voluntarii proiectului din banii donaţi.
„Am avut bucuria să redăm un zâmbet sănătos pentru cei trei copii din parohia noatră, unii dintre ei au ajuns în Iaşi pentru prima data şi s-au închinat, cu această ocazie, la Sfânta Parascheva, la Catedrala Mitropolitană. A fost o experienţă frumoasă şi rodnică pentru care mulţumim din suflet dr. Andrada Costea şi asistentei Mihaela Fotea pentru profesionalismul, răbdarea şi căldura cu care ne-au primit", a declarat părintele Bogdan Anistoroaei.
„Împreună cu Nicolas, coleg şi membru al Comisiei Proiecte a Colegiului «Sfântul Nicolae», am putut fi din nou voluntari la cea de-a treia ediţie a proiectului. Bucuria întâlnirii cu cei trei copilaşi e greu de descris în cuvinte. I-am aşteptat la recepţia colegiului, aceştia fiind însoţiţi de părintele Bogdan şi doamna preoteasă. Unul dintre copilaşi, cel mic, în vârstă de 7 ani, a fost însoţit de bunica lui, o bătrânică foarte simpatică şi plină de viaţă. De aici, copiii au fost conduşi la cabinetul stomatologic, unde au primit o consultaţie gratuită. Întorşi la colegiu, am fost primiţi de Ionela, ce i-a aşteptat pe copilaşi pentru a le dărui kitul de îngrijire personală şi le-a oferit diplome pentru curajul dovedit în cadrul întâlnirii cu Eroul Măseluţă. Foarte entuziasmaţi au primit darurile şi apoi au pornit la drum spre casă, iar mie mi s-a umplut sufletul de mulţumire", ne-a mărturisit Alexandru Caminschi, voluntar al proiectului.
Mai multe detalii despre cum puteţi susţine activitatea puteţi afla apelând numărul 0753.597.177.
(Ionela Abunei - coordonator proiect)