„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Daruri de Lumină“ pentru copiii săraci din comuna Andrieşeni
Copiii nevoiaşi din comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi, au primit miercuri, 8 martie 2017, daruri din partea elevilor Şcolii „Elena Cuza“ din Iaşi. Activitatea, ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, se intitulează „Daruri de Lumină“ şi face parte din proiectul „Îngeri în primăvară“. Pachetele cu rechizite, haine, alimente şi jucării au fost aduse mai întâi în paraclisul Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ - Canta din Iaşi.
Ziua de 8 Martie a fost mai frumoasă pentru 70 de copii din comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi. Aceştia au primit pachete pregătite de elevii Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza“ din Iaşi, în cadrul activităţii „Daruri de Lumină“, ediţia a XII-a, ce face parte din proiectul SNAC „Îngeri în primăvară“. Tinerii au adus darurile în paraclisul Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ - Canta, însoţiţi de prof. Georgiana Antoci, directorul şcolii, şi de profesori. Aici, părintele paroh Ioan Damian a adresat un cuvânt catehetic în care i-a îndemnat pe şcolari să păstreze dreapta credinţă şi să fie aproape de cei sărmani. Programul acţiunii filantropice a continuat în după-amiaza zilei de miercuri, când s-a organizat transportul către comuna Andrieşeni. Maşina pentru transportarea pachetelor a fost pusă la dispoziţie de Fundaţia Umanitară „Omenia“ - Valea Adâncă, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, prin amabilitatea directorului executiv Andrei Rusu.
Bucurie pe chipurile copiilor
Cazurile sociale din satele Spineni, Iepureni şi Andrieşeni, aflate şi în grija Bisericii de mai mulţi ani, au fost identificate de profesorul pentru învăţământ primar Ilie Urmă şi de preoteasa Cristina Cepeliuc. „Am văzut pe chipurile copiilor bucurie pentru că au primit un dar cu ocazia venirii primăverii. Am ajuns la familiile cu mulţi copii, care se confruntă cu lipsuri materiale şi a căror situaţie socială este cunoscută de noi. Mulţumim tuturor persoanelor care s-au implicat în această activitate“, a spus prof. Ilie Urmă. De îndată ce s-au împărţit darurile, copiii au fost curioşi să vadă ce au primit. Unii au probat pe loc papuceii sau hainele frumos aranjate, trimise de şcolarii de la „Elena Cuza“. „Ne sunt de mare folos hăinuţele şi rechizitele pentru copii. Ne descurăm foarte greu din cauza lipsurilor. Aţi făcut o mare bucurie celui mic pentru că are o haină nouă pe care să o poarte la şcoală“, a spus o localnică din Iepureni, mamă a 13 copii.