„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Daruri din partea Arhiepiscopiei Sucevei pentru copiii Centrului de plasament Solca
Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, luni, 21 decembrie 2015, părintele inspector Nicolae Horga s-a deplasat la Centrul de plasament „Mihail şi Gavriil“ din oraşul Solca, cu un transport de pachete cu haine noi şi dulciuri pentru cei 33 de copii ai acestui aşezământ.
Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, luni, 21 decembrie 2015, părintele inspector Nicolae Horga s-a deplasat la Centrul de plasament „Mihail şi Gavriil“ din oraşul Solca, cu un transport de pachete cu haine noi şi dulciuri pentru cei 33 de copii ai acestui aşezământ. Cei care au primit daruri din partea Arhiepiscopiei au vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Alături de părintele inspector s-a aflat şi Ionel Vovciuc, un tânăr care a crescut tot în Centrul de plasament şi care este momentan profesor de religie.
Indiferent de vârstă, copiii s-au bucurat pentru hainele şi darurile primite, musafirii fiind întâmpinaţi cu bucurie de întreg personalul centrului. La final, miniconcertul de colinde a fost modul de a mulţumi al copiilor pentru darurile primite. Alături de haine şi duciuri, copiii au primit iconiţe şi cărţi de rugăciune din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen.
Centrul de plasament „Mihail şi Gavriil“ din Solca a fost înfiinţat în anul 1993 de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, cu fonduri PHARE. A fost primul centru mixt din judeţ. În 2005, Centrul s-a transformat în serviciu rezidenţial de tip familial, cu un număr de şapte apartamente şi o garsonieră. Transformarea a fost posibilă datorită colaborării dintre Consiliul Judeţean Suceava şi Departamentul de Nord al Franţei, prin Primăria oraşului Watterloos. Centrul are ca principal obiect de activitate ocrotirea de tip rezidenţial, pe o durată de timp determinată, a copilului normal aflat în dificultate.